Topul uleiurilor de frumuseţe

1 47897 original jpg jpeg

Uleiurile hrănesc şi-ţi hidratează intens pielea, atenuează ridurile şi previn apariţia vergeturilor. Descoperă beneficiile lor, precum şi cele mai potrivite modalităţi de folosire în tratamentele cosmetice.

Uleiul din sâmburi de struguri este un ulei astringent şi poate fi folosit cu succes pentru tonifierea şi curăţarea pielii. Cu o consistenţă lejeră,fără să lase pielea grasă,este ideal pentru tratarea tenului acneic. Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi,este indicat şi pentru a prevenii îmbătrânirea prematură a pielii.Ideal pentru pielea uscatăDupă ce ai ieşit de la baie masează-ţi întregul corp cu ulei din sâmburi de struguri,insistând pe mâini şi pe picioare. Tratamentul se face patru săptămâni la rând,mai ales în perioadele friguroase.Tratează tenul uscatO dată la trei zile masează-ţi obrajii,fruntea şi gâtul cu ulei de sâmburi de struguri. Acesta protejează şi menţine hidratarea pielii şi împiedică formarea ridurilor.Uleiul de cocos

Deşi are o consistenţă bogată şi foarte grasă,uleiul de cocos este absorbit rapid în piele,fiind ideal pentru tratarea pielii foarte uscate şi în special pentru zone precum coate,calcâie şi genunchi. Uleiul de cocos este un bun aliat al femeilor însărcinate,deoarece ajută la prevenirea apariţiei vergeturilor.

Adaugă câteva capsule de vitamina E în uleiul de cocos topit şi poţi obţine un tratament foarte hrănitor pentru pielea uscată. Aplică-l pe corp în fiecare seară după duş sau pe pielea foarte uscată,ori de câte ori este nevoie.

Pune în palmă câteva linguriţe de ulei,masează-ţi scalpul şi întinde apoi pe toată lungimea firului de păr,aşteaptă timp de 15 minute să acţioneze,apoi spală-te pe cap. Acest tratament poate fi folosit o dată pe săptămână.

Bogat în vitamina E,uleiul de susan este ideal pentru îngrijirea pielii,deoarece este foarte hidratant. De asemenea,are un puternic efect antioxidant. Deşi este gras şi dens,uleiul de susan este absorbit în totalitate de piele,în special în asociere cu un masaj intens.

În sezonul rece pielea ta poate fi uscată şi se descuamează,ducând la iritaţii neplăcute. Pentru a-i reda sănătatea şi hidratarea,foloseşte uleiul de susan. După baie sau duş,aplică pe tot corpul ulei de susan uşor încălzit şi masează bine.

Prepară-ţi o soluţie din trei linguri de ceară de albine,o linguriţă de lanolină,o jumătate de ceşcuţă de ulei de susan,o linguriţă de ulei de cocos,o linguriţă de miere şi 10 picături de ulei esenţial de lămâie. Ingredientele,cu excepţia uleiurilor esenţiale,se amestecă şi se încălzesc pe aragaz la foc mic. Se adaugă şi restul ingredientelor şi se lasă la răcit. Unge pielea mâinilor cu acest amestec de două ori pe zi,dimineaţa şi seara.

Având o concentraţie ridicată de acizi graşi,precum şi o cantitate mare de vitamina E,uleiul de argan are proprietăţi restructurante,fiind folosit pentru tratarea unor probleme ale pielii,de la acnee,psoriazis şi eczeme,până la piele uscată,riduri sau cicatrici.

Uleiul de argan ajută la fortifierea unghiilor şi la protejarea lor pentru o perioadă mai lungă de timp. Amestecă două picături de ulei de aragan cu două picături de suc proaspăt de lămâie şi masează-ţi unghiile şi cuticulele timp de unul-două minute în fiecare seară,timp de o săptămână.

Amestecă o lingură de ulei de argan cu un albuş de ou până se omogenizează. Aplică soluţia pe păr şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute,după care spală bine cu şampon,fara a folosi balsam după. Tratamentul se poate face o dată pe lună pentru întreţinere sau o dată la două săptămâni pentru regenerare.

Uleiul de migdale se numără printre cele mai folosite tipuri de uleiuri în industria frumuseţii. Conţine vitamina E şi numeroşi nutrienţi ce hrănesc pielea,având în acelaşi timp o formulă foarte lejera,ce permite aplicarea atât pe corp,cât şi pe faţă.

Adaugă în uleiul de migdale câteva picături de uleiuri esenţiale,precum lavandă,santal sau rosmarin şi masează-ţi corpul. Poţi folosi uleiul astfel aromat nu numai pentru masaj,dar şi după baie,ca pe un ulei de corp ce se aplică pe pielea udă.

Amestecă 50 ml de ulei de migdale cu 30 ml de ulei de floarea-soarelui,30 ml de ulei de nucă de cocos,30 ml de ulei de ricin şi 5 ml de ulei de trandafir şi lasă amestecul la rece timp de două zile. Aplică soluţia prin masare pe păr,înfăşoară capul într-un prosop şi lasă uleiurile să acţioneze peste noapte. A doua zi spală-ţi părul cu un şampon blând şi apş din abundenţă.



Recente

Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg