Tort de ciocolată cu cireşe
Află cum se prepară un tort cu fructe de sezon perfect pentru zilele festive!
Ai nevoie de
Pentru blat:
150 g făină
1 lingură cacao
6 ouă
150 g zahăr tos
1 linguriţă esenţă de rom
1 pliculeţ praf de copt
Pentru cremă:
200 ml smântână pentru frişcă
100 g zahăr pudră
2 linguri nes
Pentru jeleu:
100 g cireşe fără sâmburi
5 g gelatină
25 g zahăr
Pentru glazura de ciocolată:
200 g ciocolată
4 linguri smântână
2 linguri unt
Pentru decor
câteva cireşe
100 g alune zdrobite
Preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi continui să baţi până se întăreşte. Adaugi gălbenuşurile şi esenţa de rom şi le mai baţi de 7-8 ori cu telul. Separat, combini făina cu cacaua şi cu praful de copt şi le încorporezi, amestecând uşor de jos în sus de 9-10 ori. Răstorni aluatul într-o formă rotundă tapetată şi îl dai la cuptor până când scobitoarea introdusă în mijloc iese curată. Îl laşi la răcit.
Pentru cremă, mixezi smântâna 1-2 minute, adaugi zahărul şi nesul şi omogenizezi.
Pui la fiert cireşele în apă cu zahăr până ce apa se colorează, iar fructele se înmoaie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o amesteci cu piureul de fructe. Laşi la răcit.
Tai blatul în 3 felii. Pe prima felie întinzi jumătate din cremă, o aşezi pe a doua, peste care răstorni jeleul, netezeşti, pui a treia felie şi 1/3 din cremă. Păstrezi restul de cremă pentru decor.
Pentru glazura de ciocolată, rupi ciocolata bucăţi şi o pui pe baie de aburi, cu smântâna. Când s-a topit, dai vasul deoparte şi încorporezi untul. Răstorni glazura caldă peste tort şi nivelezi. Decorezi tortul după imaginaţie.