Ai nevoie de

Pentru blat:

150 g făină
1 lingură cacao
6 ouă
150 g zahăr tos
1 linguriţă esenţă de rom
1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă:

200 ml smântână pentru frişcă
100 g zahăr pudră
2 linguri nes

Pentru jeleu:

100 g cireşe fără sâmburi
5 g gelatină
25 g zahăr

Pentru glazura de ciocolată:

200 g ciocolată
4 linguri smântână
2 linguri unt

Pentru decor

câteva cireşe
100 g alune zdrobite

Preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi continui să baţi până se întăreşte. Adaugi gălbenuşurile şi esenţa de rom şi le mai baţi de 7-8 ori cu telul. Separat, combini făina cu cacaua şi cu praful de copt şi le încorporezi, amestecând uşor de jos în sus de 9-10 ori. Răstorni aluatul într-o formă rotundă tapetată şi îl dai la cuptor până când scobitoarea introdusă în mijloc iese curată. Îl laşi la răcit.

Pentru cremă, mixezi smântâna 1-2 minute, adaugi zahărul şi nesul şi omogenizezi.

Pui la fiert cireşele în apă cu zahăr până ce apa se colorează, iar fructele se înmoaie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o amesteci cu piureul de fructe. Laşi la răcit.

Tai blatul în 3 felii. Pe prima felie întinzi jumătate din cremă, o aşezi pe a doua, peste care răstorni jeleul, netezeşti, pui a treia felie şi 1/3 din cremă. Păstrezi restul de cremă pentru decor.

Pentru glazura de ciocolată, rupi ciocolata bucăţi şi o pui pe baie de aburi, cu smântâna. Când s-a topit, dai vasul deoparte şi încorporezi untul. Răstorni glazura caldă peste tort şi nivelezi. Decorezi tortul după imaginaţie.