Ingrediente

  • 9 ouă
  • 600 ml de frişcă făcută din smântână naturală
  • 18 linguri de zahăr
  • nucă măcinată, cacao, vanilie, fistic, fructe de sezon 

Mod de preparare

Bate frişca bine, apoi pune zahăr după gust. Împarte-o în trei părţi egale. Separă ouăle. Bate albuşurile spumă tare. Vei folosi câte trei gălbenuşuri pentru fiecare strat de îngheţată peste care adăugi trei linguri de zahăr.

După ce s-a topit zahărul şi obţii o cremă pufoasă, adăuga aroma dorită. De exemplu, nucă măcinată şi esenţă de rom. Adaugă o treime din bezea amestecând uşor de sus în jos pentru a nu se lase spuma.

Adaugă apoi o treime din frişcă şi după omogenizare toarnă compoziţia în caserolă şi dă la congelator. Restul compoziţiilor le păstrezi la frigider, acoperite bine. După două ore adaugă alt strat de îngheţată pentru care vei folosi tot trei gălbenuşuri, spuma de albuş de la trei ouă şi 200 ml de frişcă. Se poate folosi cacao, vanilie, fistic etc.

Pentru al treilea strat de îngheţată foloseşte fructe de sezon. Poţi folosi fructe pasate sau să le tai cubuleţe. 

FOTO Shutterstock.com