Ingrediente 

Pentru blat
  • 300 g făină albă fără gluten
  • 1 linguriţă praf de copt fără
  • gluten
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 5 ouă
  • 200 g unt
  • 70 g îndulcitor
  • 120 g morcovi răzuiţi
  • 1 praf de nucşoară
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • esenţă de vanilie

Pentru jeleul de fructe

  • ½ ananas curăţat
  • 1 mango
  • 40 g îndulcitor
  • 7 g gelatină
  • 200 ml apă

Pentru decor

  • 4 smochine
  • frunze proaspete de mentă

Mod de preparare 
 
Pentru blat, baţi untul cu ouăle. Adaugi îndulcitorul şi esenţa de vanilie şi continui să mixezi. Separat, amesteci făina fără gluten, praful de copt, bicarbonatul şi nucşoara. Răstorni compoziţia de ingrediente uscate peste cele umede. Mixezi la viteză medie. Împarţi aluatul în două. Într-o parte din el pui morcovii daţi prin răzătoare, iar în cealaltă, scorţişoara. Răstorni aluatul în două tăvi unse cu unt şi presărate cu făină fără gluten. Coci cele două blaturi 30-35 de minute, la 180 °C.
 
Între timp, pregăteşti jeleul. Hidratezi gelatina în apă rece, astfel încât să fie acoperită. Tai ananasul şi mangoul cubuleţe. Pui fructele într-o cratiţă, presari îndulcitorul şi adaugi apă. Le laşi să fiarbă până când se înmoaie. După ce fructele fierte s-au mai răcit puţin, adaugi gelatina hidratată.
 
Laşi jeleul să se răcească. Aşezi blatul de scorţişoară răcit pe un platou. Peste el pui jumătate din cantitatea de jeleu de fructe. Acoperi cu blatul de morcovi şi cu restul de jeleu. Decorezi tortul cu smochine tăiate şi cu frunze proaspete de mentă, apoi îl dai la frigider 4-6 ore.
 
FOTO Shutterstock.com