Tort cu iaurt. Un desert răcoros şi uşor, care nu îngraşă

tort cu iaurt jpeg

În zilele toride de vară, pregăteşte un desert pe cât de revigorant, pe atât de delicios cu iaurt şi caise! Este vorba despre gustosul tort cu iaurt!

Ingrediente pentru tort cu iaurt:

400 g pişcoturi

200 ml frişcă lichidă

100 g zahăr pudră

400 g iaurt

300 g caise (prospete sau din compot)

200 ml zeamă din compot

2 plicuri gelatină

1 esenţă de vanilie

Cum se prepară un tort cu iaurt:

1 Se mixează iaur­tul cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie şi se adaugă frişca bătută. Se scurg fructele,dacă sunt din compot,se taie bucăţi şi se adaugă în crema de iaurt.

2 Se înmoaie gelatina în 50 ml de apă sau zeamă de compot,se topeşte pe baie de aburi,se adaugă în compoziţia de mai sus şi se ­amestecă.

3 Într-o formă de tort cu pereţi detaşabili mai mică,se aşază unul lângă altul,ca în imagine,pişcoturile. Pe fundul formei,se ­pune un strat de pişcoturi însiropate,se toarnă jumătate din cremă,se ­pune iar un strat de pişco­turi însiropate şi crema rămasă.

4 La final, acest tort cu iaurt se dă la frigider pentru 2-3 ore. Se scoate tortul din formă şi se serveşte rece.

Pandişpan cu mere rase