Ingrediente pentru tort cu iaurt:

400 g pişcoturi

200 ml frişcă lichidă

100 g zahăr pudră

400 g iaurt

300 g caise (prospete sau din compot)

200 ml zeamă din compot

2 plicuri gelatină

1 esenţă de vanilie

Cum se prepară un tort cu iaurt:

1 Se mixează iaur­tul cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie şi se adaugă frişca bătută. Se scurg fructele,dacă sunt din compot,se taie bucăţi şi se adaugă în crema de iaurt.

2 Se înmoaie gelatina în 50 ml de apă sau zeamă de compot,se topeşte pe baie de aburi,se adaugă în compoziţia de mai sus şi se ­amestecă.

3 Într-o formă de tort cu pereţi detaşabili mai mică,se aşază unul lângă altul,ca în imagine,pişcoturile. Pe fundul formei,se ­pune un strat de pişcoturi însiropate,se toarnă jumătate din cremă,se ­pune iar un strat de pişco­turi însiropate şi crema rămasă.

4 La final, acest tort cu iaurt se dă la frigider pentru 2-3 ore. Se scoate tortul din formă şi se serveşte rece.

Pandişpan cu mere rase