Ingrediente necesare pentru blaturi:

  • 2 căni şi jumătate de zahăr tos
  • 1 cană de unt topit
  • 3 ouă
  • 1 lingură de zahăr vanilat
  • 1 cană de lapte bătut
  • 3 linguri smântână grasă
  • 3 căni făînă
  • 1 lingură de praf de copt
  • ½ linguriţă de sare
  • Colorant alimentar: roşu; galben; albastru; verde (portocaliul îl obţii din roşu cu galben, movul din roşu şi albastru)

Ingrediente pentru crema:

  • 12 linguri de crema de brânză (mascarpone e foarte bună)
  • 1 cană şi jumătate de unt moale (nu topit)
  • 6 căni de zahăr praf
  • 1 lingură de zahăr vanilat

Reţeta:

Preincalzeste cuptorul la 160 grade. Unge cu ulei şi pudrează cu făînă 2 sau 3 forme rotunde de tort. Dacă ai trei vei termină în două runde de copt blatul, dacă nu, vei munci ceva mai mult.
Adaugă într-un bol mare zahărul şi untul şi mixează bine până se topeşte de tot. Adaugă ouăle şi mixează-le şi pe ele până sunt încorporate perfect.

Pasul următor este adăugarea zahărului vanilat, a laptelui bătut şi a smântânii. Mixează jumătate din cantitatea de făînă, adăugând şi praful de copt şi sarea. Când aluatul este bine omogenizat, toarnă şi restul de făînă şi amestecă bine.
Împarte aluatul obţinut în 6 castronele, cam o cană de aluat în fiecare castronel. Adaugă colorant alimentar în aluat. Portocaliul îl poţi obţine amestecând galben cu câţiva stropi de roşu, iar movul din albastru cu câţiva stropi de roşu.

Toarnă aluatul în formele de tort, acestea vor fi subţiri aşa că se vor coace repede. După aproximativ 10-15 minute le poţi scoate din cuptor şi lasă la răcit, timp în care le coci pe celelalte.

Între timp poţi pregăti crema cu care vei umple tortul. Adaugă crema Mascarpone, untul şi zahărul împreună cu vanilia într-un bol şi mixează totul până când zahărul este complet topit iar ingredientele întrepătrunse perfect.

Ordinea de aranjare a straturilor tortului curcubeu este următoarea: primul strat de jos este violet, urmat de un rând de crema, apoi albastru, verde, galben, portocaliu şi roşu la final (bineînţeles cu crema între ele).

Păstrează suficientă crema pentru a-l acoperi şi decora. Nu uită să-l laşi suficient timp la rece înainte de a-l tăia pentru a da timp cremei să se întărească.