Îţi arătăm cum se prepară pas cu pas un tort deosebite, perfect pentru a celebra Sfântul Valentin împreună cu cel drag. Decoreză-l cu marţipan pentru a arăta extraordinar!   

Ingrediente

Pentru blat:

5 ouă

150 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

250 g nuci măcinate

100 g făină

1 linguriţă praf de copt

esenţă de rom, opţional

Pentru cremă:

400 ml frişcă lichidă

250 g mascarpone

100 g zahăr

esenţă de vanilie, opţional

Pentru decor:

2 picături colorant alimentar roşu

300 g marţipan

50 g zahăr pudră

Mod de preparare

Pasul 1     

Pentru blat, mixezi gălbenuşurile până se albesc, adaugi zahărul şi zahărul vanilat, până obţii o compoziţie cremoasă. Încorporezi nucile măcinate, esenţa de rom, făina cernută şi praful de copt. La final, baţi albuşurile spumă tare, pe care o pui peste amestecul de gălbenuşuri şi omogenizezi. Tapetezi o tavă rotundă în care aşezi compoziţia şi o introduci în cuptor până se rumeneşti.

Pasul 2        

Pentru cremă, mixezi mascarpone cu zahărul, esenţa de vanilie şi frişca bătută în prealabil. Iei un sfert din compoziţia obţinută şi o amesteci cu o picătură de colorant roşu, pentru a deveni roz. După răcirea blatului, îl tai pe jumătate, pui o bucată pe un platou şi, cu ajutorul unui poş, pui cremele albă şi roz, alternativ, în cercuri. Acoperi cu a doua bucată de blat şi cu crema albă rămasă.

Pasul 3         

Pentru decor, frămânţi marţipanul cu zahărul pudră şi păstrezi puţin, circa 50 g pentru a decora tortul cu inimioare. Marţipanul alb îl întinzi în strat subţire, dreptunghiular, apoi acoperi cu el marginile tortului.

Pasul 4    

Frămânţi marţipanul rămas cu un strop de colorant roşu, întinzi o foaie şi tai inimioare cu ajutorul unei forme. Decorezi tortul cu inimioarele obţinute.

FOTO: Profimedia