Tortul îndrăgostiţilor. Surprinde-l pe cel drag cu un desert delicios!
Nimic mai potrivit de a sărbători Ziua Îndrăgostiţilor cu un tort deosebit. De ce să cumperi unul când îi poţi face o surpriză cuiva drag cu un desert pregătit de tine? Va fi mult mai apreciat, mai ales dacă este şi aspectuos.
Îţi arătăm cum se prepară pas cu pas un tort deosebite, perfect pentru a celebra Sfântul Valentin împreună cu cel drag. Decoreză-l cu marţipan pentru a arăta extraordinar!
Ingrediente
Pentru blat:
5 ouă
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
250 g nuci măcinate
100 g făină
1 linguriţă praf de copt
esenţă de rom, opţional
Pentru cremă:
400 ml frişcă lichidă
250 g mascarpone
100 g zahăr
esenţă de vanilie, opţional
Pentru decor:
2 picături colorant alimentar roşu
300 g marţipan
50 g zahăr pudră
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile până se albesc, adaugi zahărul şi zahărul vanilat, până obţii o compoziţie cremoasă. Încorporezi nucile măcinate, esenţa de rom, făina cernută şi praful de copt. La final, baţi albuşurile spumă tare, pe care o pui peste amestecul de gălbenuşuri şi omogenizezi. Tapetezi o tavă rotundă în care aşezi compoziţia şi o introduci în cuptor până se rumeneşti.
Pasul 2
Pentru cremă, mixezi mascarpone cu zahărul, esenţa de vanilie şi frişca bătută în prealabil. Iei un sfert din compoziţia obţinută şi o amesteci cu o picătură de colorant roşu, pentru a deveni roz. După răcirea blatului, îl tai pe jumătate, pui o bucată pe un platou şi, cu ajutorul unui poş, pui cremele albă şi roz, alternativ, în cercuri. Acoperi cu a doua bucată de blat şi cu crema albă rămasă.
Pasul 3
Pentru decor, frămânţi marţipanul cu zahărul pudră şi păstrezi puţin, circa 50 g pentru a decora tortul cu inimioare. Marţipanul alb îl întinzi în strat subţire, dreptunghiular, apoi acoperi cu el marginile tortului.
Frămânţi marţipanul rămas cu un strop de colorant roşu, întinzi o foaie şi tai inimioare cu ajutorul unei forme. Decorezi tortul cu inimioarele obţinute.
FOTO: Profimedia