Totul despre hipertensiunea arterială

de ce scade tensiunea arterială jpeg

Când tensiunea arterială creşte brusc, având valori de peste 140/90, se instalează hipertensiunea. De obicei nu are simptome, de aceea poţi trăi cu boala aceasta multă vreme, fără să ştii că o ai. În acest timp, pot apărea complicaţii: îţi poate afecta inima, vasele de sânge ori rinichii.

Aproape jumătate dintre români,hipertensivi

Potrivit ultimelor statistici,peste 40% dintre români suferă de această afecţiune. Ceea ce este îngrijorător,spun medicii,este faptul că doar un sfert dintre cei dagnosticaţi cu această afecţiune urmează corect tratamentul prescris de medic. 

Printre semnele care ar trebui să te trimită la medic,se numără durerile de cap,stările de

,ţiuitul urechilor, tulburările de vedere şi ameţelile,mai ales atunci când te ridici din pat. Totodată,pot apărea palpitaţii,transpiraţii,cât şi oboseala.

Această afecţiune poate avea nenumărate cauze. Printre factorii care duc la apariţia bolii se numără stresul,consumul de alcool,fumatul,dar şi vîrsta,căci riscul apariţiei afecţiunii creşte odată cu înaintarea în vârstă. Tototadă,femeile care se află la menopauză sunt mai predispuse la această afecţiune.

Hipertensiunea,un risc pentru sarcina ta?

Combate natural hipertensiunea arterială

Dacă nu este întrun stadiu avansat,câteva schimbări în modul de viaţă şi în alimentaţie vor face ca tensiunea să revină la normal,în câteva săptămâni. În stadiile avansate ale afecţiunii,este nevoie şi de tratament medicamentos,la recomadarea medicului cardiolog,la care se adaugă,bineînţeles,un stil de viaţă sănătos. Netratată,această afecţiune poate duce la infarct,la accident vascular cerebral sau chiar la orbire.

Ca să previi apariţia hipertensiunii,este foarte important să renunţi la fumat,să incluzi în alimentaţia zilnică

şi fructele proaspete,să eviţi excesul de cofeină,care nu se găseşte numai în cafea,ci şi în unele băuturi carbogazoase. O altă schimbarea pe care trebuie să o introduci în dietă este evitarea consumului de sare.

Totodată,potrvit unui studiu al cercetătorilor americani,o porţie de căpşuni sau una de coacăze consumată săptămânal reduce semnificativ riscul apariţiei acestei afecţiuni.