Prinţul George este fiul Prinţului William şi al Ducesei Kate, nepotul Prinţului Charles şi strănepotul Reginei Elisabeta. Pe lângă statutul său regal, George este numit şi „cel mai simpatic prinţ‟ datorită trăsăturilor sale carismatice, cu care a cucerit Internetul.

De curând, „Micul Prinţ‟ i-a fermecat pe toţi fanii familiei regale, când a apărut alături de părinţii săi la Campionatul Euro, de pe stadionul Wembley. Îmbrăcat într-un sacou albastru şi cu cravată în dungi, la fel ca tatăl său, George a fost în obiectivul multor fotografi prezenţi pe stadion. Ultima sa ieşire în public a arătat că George nu mai este doar un copil adorabil, este un tânăr prinţ, care se pregăteşte de o nouă etapă din viaţa sa. Acum a sosit momentul ca William şi Kate să decidă dacă fiul lor cel mare va continua tradiţia regală, care datează de multe generaţii sau vor alege o nouă cale pentru acesta.

Ce presupune tradiţia regală

Conform tradiţiei regale, când George va împlini 8 ani, Kate şi William vor trebui să ia o decizie cu privire la învăţământul său secundar. Prinţul George va împlini pe data de 22 iulie vârsta de 8 ani, iar, în prezent, studiază la Thomas's Battersea, o şcoală dedicată copiilor cu vârste cuprinse între patru şi 13 ani. Se spune că viitorul rege este destul de popular printre colegii de clasă, care l-ar fi poreclit „PG‟ (Prinţul George). Sora sa mai mică, Charlotte, este, de asemenea înscrisă la această şcoală în care amabilitatea este cea mai importantă regulă din şcoală, aşa cum arată site-ul instituţiei.

Potrivit Evening Standard, Ducii de Cambridge se gândesc în acest moment ca George să calce pe urmele bunicului şi tatălui său şi să îl trimită la un internat: „Este o decizie foarte importantă, care va avea o mare influenţă asupra vieţii prinţului Charles. Bărbaţii familiei regale au fost formaţi şi modelaţi de această etapă din viaţă, aşa că William şi Kate cântăresc, fără îndoială, opţiunile cu multă atenţie‟, a declarat o sursă pentru bestlife.

Tradiţia spune că majoritatea membrilor din familia regală sunt nevoiţi să meargă la internat, la vârsta de 8 ani. De exemplu, Prinţul Harry a studiat la Şcoala Ludgrove din Berkshire, Prinţul William a urmat Eton College, unde a fost foarte popular, iar Prinţul Charles a studiat la Şcoala Gordonstoun. 

Vor ignora William şi Kate această tradiţie?