Nunţile indiene se remarcă prin respectarea strictă a tradiţiilor şi ritualurilor. Există anumite reguli care dictează cum ar trebui să arate mireasa în această zi specială, cum să poarte rochia, cum să se machieze, dar şi cum să poate bijuteriile. De asemenea, şi data în care mirii urmează să îşi unească destinele este una specială, pe care nu ei o aleg, ci…astrologia. Iată o parte dintre tradiţiile speciale, pe care indienii le respectă la nunţi!

Astrologia, un factor important

În cultura hindusă, astrologia joacă un rol destul de important. Însă, nu este vorba de astrologia occidentală, care se bazează pe zodii, ci mai mult pe karma. Astrologii din India îi ajută pe oameni să ia decizia cu privire la cea mai bună dată pentru a se căsători. Oamenii hinduşi cred că dacă data nunţii este calculată pe baza astrologiei, căsnicia viitorilor miri va fi lungă şi fericită.

Femeile se pot căsători simbolic cu un copac

În India, există posibilitatea ca o femeie să se căsătorească nu numai cu o fiinţă umană, ci şi cu un copac. Desigur, acesta este un gest simbolic, care are şi o explicaţie culturală. Dacă o femeie se naşte într-o anumită perioadă de timp nefavorabilă, din punct de vedere astrologic, ea se numeşte „Manglik‟. Unii hinduşi cred că femeile Manglik le pot purta ghinion viitorilor soţi şi, de aceea, ele au posibilitatea să se căsătorească înainte cu un copac. După ritual, se spune că ghinionul va pleca de lângă ea.