De obicei,calusurile se formeaza pe mâini sau picioare,deşi se pot forma oriunde se exercită o presiune asupra pielii,cum ar fi în coate sau genunchi.

Calusurile pe picioare se formează pe talpă,în călcâişi sub degetul mare de la picior. Pe lângă faptul că sunt inestetice,calusurile sunt dureroase şi creşte riscul de apariţie a infecţiilor.

De aceea,este important ca această problemă să fie tratată. Începe prin aplicarea de tratamente care au efect exfoliant.

Tratamentul cu iaurt şi oţet este unul dintre ele. Ambele ingrediente – iaurtul şi oţetul-conţin acizi naturali şi au proprietăţi hidratante,antiinflamatoare şi antibacteriene,care înmoaie pielea întărită şi care previn infecţiile.

Citeşte şi:Cum să ai cele mai frumoase călcâie

Pentru prepararea tratamentului,ai nevoie de:

-½ de ceaşcă de iaurt simplu

-¼ de ceaşcă de oţet de cidru de mere

Pune într-un vas cele două ingrediente şi amestecă-le cu o lingură până devin pastă.

Citeşte şi:Utilizări mai puţin cunoscute ale oţetului

Mod de aplicare:

Înainte de a merge la culcare,spală-te pe picioare şi apoi aplică amestecul obţinut pe întreaga suprafaţă a tălpii,mai ales în zonele afectate de calus. Lasă-l să acţioneze 30 de minute,după care stai cu picioarele în apă caldă încă 20 de minute. Foloseşte o piatră de picioare pentru a îndepărta celulele moarte.

Pentru rezultatele dorite,repetă tratamentul zilnic.

Credit foto:www.steptohealth.com