Evită consumul de alcool şi fumatul. Schimbă-ţi complet regimul alimentar! Consumă alimente benefice, fructe precum bananele, Evită în schimb citricele. Mănâncă des şi în cantităţi mici şi evită mâncarea foarte fierbinte, condimentele, grăsimile şi prăjelile. Nu consuma băuturi carbogazoase de niciun fel, evită dulciurile şi alimentele acide. 

Citeşte şi: Cremă anticelulitică 100% naturală, pe care o poţi prepara acasă

Iată 4 remedii naturiste, care te vor ajuta să scapi de durerile provocate de gastrită: 

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă (sau menta, în general) poate ajuta la relaxarea muşchilor stomacului, notează csid.ro. De asemenea ajută la îmbunătăţirea fluxului de bilă, ceea ce te va ajuta să digeri alimentele în mod corespunzător. Acest lucru este util în special dacă suferi de indigestie sau de gaze/balonare.

Apă caldă cu lămâie

Dacă problema ta este indigestia, o cană de apă caldă cu lămâie ajută foarte tare. Nivelul ridicat de aciditate stimulează producerea de acid clorhidric care dizolvă produsele alimentare. Prin creşterea cantităţii de HCL care se produce, se va spori şi digestia de-a lungul timpului, dezvoltând un ritm sănătos. Vei obţine cu această ocazie şi un bonus al hidratării, care va menţine sistemul digestiv într-o stare de perfectă funcţionare.

Citeşte şi: Remedii naturiste cu oţet de mere

Ceai de ghimbir

Ghimbirul conţine substanţe chimice naturale numite gingerols şi shogaols. Aceste substanţe chimice pot ajuta la relaxarea musculaturii netede, cum ar fi muşchiul traseului intestinal şi prin urmare, ameliorează crampele stomacale sau durerile de stomac colic. Rădăcina este de asemenea ideală pentru ameliorarea stărilor de greaţă, care poate provoca la rândul lor dureri de stomac.

Seminţe de fenicul

Seminţele de fenicul vor ajuta stomacul deoarece conţin anetol, un ulei volatil care poate stimula secreţia de sucuri digestive pentru a ajuta la funcţionarea corectă a digestiei. De asemenea poate ajuta inflamaţia şi reducerea durerilor cauzate de aceasta.