Dacă nu vrei să cheltui o avere pe cremele antirid,încearcă câtevatratamente făcute în casă. Acestea au rolul de a hrăni pielea şi de a-i redafermitatea şi supleţea.

Pulpă de portocale pentru tenul gras

Poţi să previi şi să estompezi ridurile dacă,de două ori pe săptămână,veiaplica pe faţa curată pulpa de la o portocală. Las-o să acţioneze timp de 15minute,după care clăteşte cu apă din abundenţă. Aceasta are rol hidratant,tonifiant şi hrănitor.

Ou şi mălai pentru tenul mixt

Într-un bol,bate un ou. Adaugă apoi mălai,până când vei obţine o pastă. Aplicămasca pe faţă şi pe gât şi aşteaptă timp de 20 de minute. La final,îndepărteazăcu apă călduţă. Foloseşte acest tratament o dată pe săptămână şi efectele nuvor întârzia să apară.

Miere şi morcovi pentru tenul normal

Amestecă două linguri de miere,cu o jumătate de lingură de suc de morcoviproaspăt. Unge-ţi faţa o dată pe săptămână cu această cremă şi las-o săacţioneze timp de 20 de minute,după care îndepărtează cu un tampon demachiantşi apă călduţă.

Banane şi iaurt pentru tenul uscat

Pentru acestă mască ai nevoie de două banane,o lingură de miere şi douălinguri de iaurt. Pasează pulpa de la banane şi adaugă mierea şi iaurtul.Masează-ţi faţa cu pasta rezultată şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute.Îndepărtează cu apă călduţă. Masca se aplică o dată pe săptămână.

Suc de mere pentru tenul sensibil

Aplică în fiecare zi un strat subţire de suc de mere şi ridurile vorîntârzia să apară. Pectinele pe care le conţine mărul au un efect de catifelareşi de refacere a elasticităţii pielii.