Printre cauzele care duc la apariţia pungilor sub ochi sunt dereglările hormonale,schimbarea vremii,probleme sinusale,o alimentaţie dezechilibrată,lipsa somnului sau reacţiile alergice. Cearcănele şi pungile de sub ochi îţi pot da aerul unei persoane bolnave şi mereu obosite,pe lângă faptul că sunt inestetice.

1. Tratamente naturiste pentru pungi şi cearcăne sub ochi. Apa

Pentru a preveni formarea pungilor sub ochi este esenţial să fii cât mai bine hidratată. Dacă organismul primeşte cât mai multă apă,nu va mai avea obiceiul să o reţină sub ochi sau în altă parte a corpului. Pentru a păstra nivelul de hidratare bea 8-10 pahare de apă pe zi. De asemenea,redu cantitatea de sare,care stimulează retenţia de apă în organism.

2. Tratamente naturiste pentru pungi şi cearcăne sub ochi. Pliculeţe de ceai

Pliculeţele de ceai verde sau negru fac minuni pentru ochii umflaţi sau cu cearcăne,deoarece au proprietăţi antiiritante şi antiinflamatoare. Pune 2 pliculeţe de ceai folosite în frigider 30 de minute şi ţine-le pe ochi 10-15 minute. Repetă acest tratament naturist pentru pungi şi cearcăne sub ochi de două-trei ori pe zi.

3. Tratamente naturiste pentru pungi şi cearcăne sub ochi. Albuşuri

Albuşurile crude tonifiază pielea sensibilă de sub ochi,prevenind în acelaşi timp nu doar pungile sau cearcănele,ci şi ridurile fine de expresie. Pune două albuşuri într-un vas şi bate-le până capătă o consistenţă albicioasă. Adaugă câteva picături de esenţă de hamamelis şi îmbibă două dischete demachiante în acest tratament natural. Ţine-le pe ochi până se usucă şi repetă zilnic,până obţii rezultatele dorite.

4. Tratamente naturiste pentru pungi şi cearcăne sub ochi. Cartofi

Un alt tratament la îndemână şi uşor de pus în practică,care reduce vizibil cearcănele,este cartoful ras. Curăţă şi spală un cartof mediu. Dă-l prin răzătoarea mică şi strecoară-l printr-un tifon..Pune cartoful în două bucăţi de tifon curat,pe care le ţii sub ochi câteva minute zilnic.