Tratamentelecu argilă se fac atât intern,în soluţii de diverse concentraţii,cât şi extern,sub formă de comprese şi cataplasme.

Argilase foloseşte şi în cosmetică,la tratarea tenurilor acneice,cuperozice sauridate.

Cevindecă argila

Mai binene-am întreba ce nu vindecă argila,pentru că putem spune că e un panaceu.Datorită efectului bactericid puternic,argila este indicată în toate bolileaparatului digestiv. Ea elimină Helicobacter Pylori,bacteria responsabilă deapariţia ulcerului,vindecă gastrite. Colite,gastro-duodenite. În afecţiunietiroidei,tratamentul intern trebuie însoţit de cel extern,cu cataplasme. Totcu cataplasme cu argilă se tratează varicele,gangrenele purulente. Stresul,depresiile,infecţiile urinare,insuficienţa renală şi-au găsist leacul tot cuargilă.

Tratamentulcu argilă este recomandat şi persoanelor sănătoase,pentru efectul dedetoxifiere,de curăţare a organismului.

Tratamentul intern

Dozaobişnuită este de o linguriţă de argilă la trei sferturi de pahar cu apă. Seprepară amestecul seara şi se lasă până dimineaţa. Pentru început,în primelepatr-cinci zile,se va bea doar apa argiloasă. După aceea,se bea apaamestecată cu argilă. Dacă apare constipaţia,micşorează cantitatea de argilă,măreşte-ope cea de apă şi bea paharul în trei doze,cu o jumătate de oră îinainte demasă.

Curelecu argilă

Cura deînceput durează trei săptămâni,apoi câte zece zile lunar,sau o săptămânătratament,două pauză. În timpul curelor trebuie evitată consumarea grăsimilorîn exces şi trebuie hidratat foarte bine organismul,deci e indicat să consumimulte ceaiuri,apă plată şi sucuri preparate în casă din lămâi sau portocale.

Sfat!Argila se prepară numai în vase de porţelan,sticlă sau lemn,nu în vase deplastic sau de metal. Pentru amestecare,foloseşte beţişoare de lemn. Pentru prepararea soluţiei de băut sau a cataplasmelor se vafolosi doar apă de izvor,de fântână sau plată (pentru că acestea nu conţinclor).