Aftele (cum sunt cunoscute în popor) sau ulcerele bucale sunt afecţiuni dureroase şi apar deseori,dar nu numai,pe partea interioară a buzelor sau obrajilor. Sunt roşiatice,dar în mijloc sunt albicioase,ca un fel de membrană care acoperă afta.

De ce apar

Despre afte se spune că se formează atunci când,din motive inexplicabile,sistemul imunitar al unei persoane identifică prezenţa unor molecule chimice pe care nu le recunoaşte. Aftele care recidivează pe termen lung pot trage un semnal de alarmă asupra unor afecţiuni inflamatorii ale sistemului digestiv,cum este boala Crohnsau inflamarea intestinelor,spun specialiştii în domeniu.

Deşi sunt un semnal al imunităţii reduse,apariţia aftelor nu înseamnă neapărat o vizită la medic,mai ales că ele pot apărea şi după o rană superficială cauzată de dentist,curăţarea agresivă a danturii ori chiar muşcarea limbii sau obrazului.

Hormonii sexuali feminini joacă de asemenea un rol important în apariţia aftelor,motiv pentru care multe femei trec prin acest disconfort în diferite faze ale ciclului menstrual.

Descoperă care sunt remediile împotriva aftelor pe clicksanatate.ro.