Mierea-medicamentul oferit de natură

Încă din atichitate,mierea era cunoscută pentru calităţile sale ca aliment,produs de îngrijire şi medicament. Fiind bogată în zaharuri,minerale,enzime,polen şi vitamine precum B1,B2,B6,B12,PP,H,C,A,K şi multe altele,aceasta este benefică în tratarea acneei,anxietăţii,problemelor digestive şi este un bun cicatrizant.

În răceală,mierea vine în ajutor ca un adevărat medicament cu efecte benefice multiple şi garantate,eliminând în principiu durerile de gât,tusea şi stările de nelinişte.

Zaharurile ocupă aproximativ 80% din compoziţia mierii,motiv pentru care  copiii nu opun rezistenţă în administrarea ei. Apiterapia este recomandată tuturor,indiferent de vârstă,întrucât rareori prezintă efecte adverse.

Mierea,se consumă ca atare sau ca îndulcitor pentru ceaiuri,mâncăruri,având efecte curative evidente în tratarea răcelii,mai ales când este completată cu praf de scorţişoară.

Produse naturiste pe bază de miere

Siropul Plantusin Forte cu miere si propolisare efecte antitusive,expectorante,emoilente,acţionând ca un antispastic bronşic,antiinflamator şi antiseptic al căilor respiratorii. Conţine extracte de rădăcină de ridiche neagră,rădăcină de hrean,rizomi de ghimbir,lichen de piatră,echinaceea,rădăcinăde iarba mare şi de lemn dulce,muguri de plop şi pin,scai vânăt,cimbrişor,piper şi scorţişoară.

Siropul Imunitate cu Miere,Propolis si Vitamina Cajută la apărarea naturală a organismului,fiind un adevărat suport pentru sistemul imunitar. Este bogat în vitamine şi minerale datorate mierii de albine,extractelor de echinaceea şi sovârv,fructelor de cătină,rădăciniide ginseg,uleiurilor esenţiale de lămâie,portocale,eucalipt şi scorţişoară. Este eficient în caz de imunitate scăzută,în tratarea infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare şi convalescenţei,având efecte imunostimulatoare,vitaminizante,acţionând ca un tonic general care creşte rezistenţa organismului la infecţii.

Siropul Biosept cu miere si propolisacţionează ca un antibiotic natural,antiviral,antifebril,antiinflamator,imunostimulent şi expectorantcu miere şi propolis.Se recomandă în vindecarea răcelilor,gripelor,amigdalitei,faringitei,bronşitei,herpesului,cistelor,stărilor febrile şi parazitozelor intestinale. Printre ingredientele care îl compun se numără:miere de albine,extracte de echinaceea,sovârv,cimbrişor,lichen de piatră,rizomi de ghimbir,scorţişoară,frunze de măslin,cuişoare,tinctură de propolis şi uleiuri esenţiale de lămâie şi geraniu.