Slăbeşte cu mazăre!

Îţi place gustul păstăilor proaspete de mazăre? Atunci,fă-le loc în alimentaţia ta,pentru că sunt foarte sărace în calorii. Foloseşte-le când prepari salate sau supe şi orice alte preparate cu un conţinut scăzut în grăsime. Păstăile de mazăre sunt bogate în fibre,acid folic şi vitamina K,fiind excelente pentru sănătatea oaselor.

Sparanghelul,vedeta sezonului

Profită de zilele de primăvară,pentru a consuma cât mai mult sparanghel,o legumă pe care nu o ai la dispoziţie decât pentru foarte puţin timp într-un an. Îl găseşti pe piaţă pentru o perioadă scurtă de timp,iar în iunie deja s-ar putea să nu-l mai găseşti. Sparanghelul e cel mai bun în aprilie şi în mai,pentru că îi aduce organismului vitaminele B2,C,E şi provitamina A,atât de importantă pentru frumuseţea pielii. Or cum pielea se resimte întotdeauna după o iarnă îndelungată,e cazul să-i redai sănătatea şi strălucirea. În plus,sparanghelul are un conţinut ridicat de potasiu şi de fibre. Găteşte-l fără a folosi mult ulei!

Celelalte legume ale primăverii

Încă nu au apărut,dar în curând le vei găsi pe piaţă,proaspete şi delicioase. Adoptă un regim bogat în păstăi de fasole,ridichi,spanac,lobodă. Important este ca ele să varieze în alimentaţia ta,astfel încât organismul să primească din plin vitamine. Şi pentru că primăvara poate veni cu astenia şi depresia de rigoare,provocate de lumina prea puternică a soarelui cu care corpul uman se obişnuieşte mai greu,îngrijeşte-te şi de mintea ta. În acest caz,te ajută ridichile,bogate în minerale – potasiu şi magneziu,şi în vitaminele C şi E,dar şi păstăile de fasole,care conţin glucide şi protide. Loboda,deşi nu e preferata multora,este cea mai bogată în calciu dintre legume,conţinând în acelaşi timp şi numeroase vitamine. Despre spanac,se spune că e bogat în fier,dar se pare că nu ar fi tocmai adevărat. În fine,aduce organismului şi fier,dar principala lui calitate sunt fibrele,motiv pentru care e atât de recomandat într-o cură de slăbire. Şi nu uita de salata proaspătă,pentru că frunzele de salată ar trebui să fie cel mai des consumat aliment din alimentaţia acestui sezon!

Reţine călegumele verzi detoxifică organismul şi te ajută să rămâi pentru cât mai mult timp tânără.