La mijlocul lunii mai, pe o pajişte din Chayanta, Bolivia, cei trei fraţi se aflau cu turma de oi la păscut. Adesea, în copilărie, deciziile pe care le luăm nu sunt cele mai inspirate, iar cei trei, acţionând sub impuls şi visând să devină celebrul erou din filme, Spiderman, au enervat păianjenul cu un băţ, până au fost muşcaţi rând pe rând.

Văduva neagră nu este doar un păianjen mult mai mare decât cel pe care îl vedem în casă sau pe plante, ci are de 15 ori mai mult venin, nu atacă niciodată din senin, ci doar pentru a se proteja.

Visul lor de a deveni precum Peter Parker, alias Spiderman, s-a transformat într-un coşmar, ajungând la spital cu dureri îngrozitoare, crampe musculare şi abdominale şi cu un ritm cardiac crescut. Mama lor a intrat în panică, iar medici au făcut tot posibilul să-i salveze, însă din cauza stării grave nu au putut fi transportaţi la un spital de copii din La Paz, capitala Boliviei. Durerile celor trei se amplificau, febra creştea, apăruse tremuratul şi transpirau abundent.

Într-un final, au reuşit să-i salveze injectându-le un ser antidot. Abia după cinci zile de tratament au fost în afara oricărui pericol.

FOTO Shutterstock