Se culcă foarte târziu

Oamenii inteligenţi sunt un fel de păsări de noapte. Nu sunt matinali, se culcă foarte târziu, şi de multe ori cele mai bune idei le vin după căderea serii. Ba chiar noaptea lucrează cel mai bine, se pot concentra şi sunt foarte eficienţi. 

Înjură des

În trecut, vorbele urâte nu erau considerate apanajul persoanelor cu statut social înalt, ci al oamenilor needucaţi, vulgari. Astăzi, atât bărbaţii cât şi femeile nu se mai cenzurează, iar injuriile au devenit cumva acceptate social. Deşi în continuare o femeie nu este privită cu ochi buni dacă înjură. 

Însă psihologii au descoperit că persoanele slobode la gură au un vocabular foarte bogat şi talente oratorice peste medie. 

Sunt dezordonaţi

Asta e o problemă pentru partenerii lor maniaci cu ordinea şi curăţenia. Iar dacă la prima vedere dezordinea e asociată cu lenea, oamenii inteligenţi au în tot haosul propria lor ordine. Mai mult, dezordinea stimulează creativitatea şi apariţia de idei noi, interesante. Practic ieşi din normă şi depăşeşti limitele.


Se plâng 

Acesta este un obicei prost de care sunt vinovaţi mulţi oameni inteligenţi. Se plâng foarte mult şi neîncetat. Se pot plânge de cele mai mici frustrări şi pot fi într-o pasă proastă pentru zile la rând. Adevărul este că aceştia vor ca viaţa lor să fie într-un anumit fel şi se supără dacă nu este. Deseori nu reuşesc să-şi dea seama că nu pot controla totul şi că există lucruri care îi frustrează. De aceea nu anticipează obstacolele şi apoi se plâng. 

Nu cer ajutorul

Oamenii inteligenţi tind să-şi petreacă timpul pierduţi în gândurile lor. Îşi cunosc foarte bine punctele forte şi slăbiciunile. Această conştiinţă de sine îi face şi să se simtă foarte independenţi şi preferă să nu ceară ajutorul altora. Cred că fiecare luptă este a lor, această atitudine împiedicându-i să ceară ajutor.


Sursă: eva.ro