Potrivit ANM, vineri, sâmbătă şi duminică valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat, astfel că în aer se vor resimţi valori termice de peste 40 de grae Celsius.

Indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, se mai arată în prognoza menţionată. Cele mai mari temperaturi înregistrate vor fi în regiunile sudice şi estice, dar şi în toate celelalte zone de câmpie şi podiş.

Citeşte şi: Ce este bine să faci pe timp de caniculă. Reguli de aur de la specialişti

Caniculă în weekend. Trei zile de foc în Capitală

În Bucureşti, vremea va fi caniculară în special la orele amiezelor, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Meteorologii au emis şi o avertizare valabilă până duminică, la ora 12, de disconfort termic accentuat. Oamenii sunt sfătuiţi să nu iasă din case în aceste intervale orare dacă nu este neapărată nevoie, iar dacă o dac să se protejeze de soare cu haine din materiale naturale, deschise la culoare, să poarte pălării de protecţie şi să se hidrateze corespunzător.

Citeşte şi: Trucuri pentru răcoare în casă pe timp de vară