Ritualurile de înfrumuseţareale egiptencelor din vremuri străvechi includeau amestecuri de efect pentru piele şi păr. Am aflat cum reuşeau frumoasele Egiptului să aibă pielea fină şi radiantă.

Trucuri de frumuseţe din Egipt – Uleiul de migdale şi seminţele de schinduf

Reprezentantele sexului frumos ştiau că uleiul de migdale le poate ajuta să ţină timpul pe loc. Grăsimile bune din aceste fructe uscate,ajunse pe piele,o protejau de riduri şi de uscăciune,lăsând-o catfelată şi suplă.

Trucuri de frumuseţe din Egipt – Consumau acest ceai ca să le crească sânii

Seminţele de schinduf le utilizau pentru a avea o piele mai fină. Astfel,egiptencele aplicau măşti cu seminţe de schinduf pentru a menţine pielea elastică şi ferită de eczeme şi coşuri.

Mai mult,ceaiul din seminţe de schinduf se credea că stimulează creşterea sânilorşi lactaţia.

Nu ştim dacă a funcţionat vreodată acest truc de înfrumuseţare al egiptencelor,dar dacă vrei să încerci,fă un decoct dintr-o linguriţă de seminţe de schinduf uscate şi mărunţite la o cană cu apă şi bea-l neîndulcit.

Trucuri de frumuseţe din Egipt – Se spălau cu săpun,lapte şi apă din Marea Moartă

Egiptencele făceau săpunuri care le curăţau trupurile din uleiuri animale,uleiuri vegetale şi sare. De asemenea,reginele egiptene făceau baie în lapte,pentru că acidul lactic din lapte le exfolia blând pielea şi o regenerau.

Un remediu eficient în combaterea arsurilor şi a leziunilor de pe piele era pe bază de aloe vera.

Cleopatra era impresionată de puterile apei din Marea Moartă,astfel încât,se spune că a călătorit din Egipt până la mare pentru a clădi un spa antic.

Poate nu ştia că apa din această mare conţine minerale preţioase,dar observase că problemele pielii cum sunt eczemele şi psoriazisul se vindecau cu ajutorul acestei ape.

Trucuri de frumuseţe din Egipt – Măşti pentru creşterea părului

Pentru avea un păr lung şi strălucitor,egiptencele foloseau o mască din ulei de rozmarin,de ricin şi ulei din migdale. Aplicau pe toată lungimea părului şi apoi se spălau cu apă din Marea Moartă. La final se clăteau cu apă curată.

Uleiul de cocos şi pe cel de cacao le foloseau ca geluri de păr,pentru a-şi putea coafa podoaba capilară.

Trucuri de frumuseţe din Egipt – Parfumuri din tămâie şi smirnă

Nici la capitolul parfumuri egiptencele nu stăteau rău. Uleiurile aromatice erau folosite pentru igienă,dar puteau intra şi în compoziţia unor parfumuri cu arome preţioase. Adesea,principalele ingrediente erau tămâia,smirna şi uleiurile de rozmarin,de cocos şi de cacao.

Trucuri de frumuseţe din Egipt – Cum se machia Cleopatra

Unghiile frumoaselor egiptence erau vopsite cuhenna,un colorant natural,pe care îl foloseau şi la uanţarea părului în şuviţe blond-roşiatice.