Iată câteva sfaturi utile pentru a-ţi depăşi fricile:

Promite-ţi să îţi depăşeşti frica

Un angajament pe care îl iei faţă de tine trebuie să fie mai puternic decât orice altă promisiune pe care o faci altcuiva. Pentru că, înainte de a le îndeplini celorlalţi aşteptările trebuie să înveţi să nu te dezamăgeşti pe tine însăţi. Aşa că, promite-ţi că o sa faci un anumit lucru şi nu o să laşi pe nimeni să te oprească. Oricât ţi-ar fi de frică!

Acţionează

Cum spuneam, frica are acest efect de a ne paraliza acţiunile de viitor. Dacă stai să te gândeşti mult la un lucru, te vei speria, aşa că acţionează. Într-un fel, aşa îţi învingi frica.

Iubeşte-te pe tine însăţi

Nu e nimic în neregulă cu tine, nici măcar atunci când greşeşti. Să-ţi fie frică să mai faci un lucru pentru că prima oară nu ai reuşit e total greşit şi trebuie să ai puterea de a trece peste acest lucru.

Citeşte

De preferat cărţi motivaţionale, chiar ajută atunci când simţi că frica pune stăpânire pe tine.

Fii pozitivă

Înlocuieşte gândurile negative cu cele pozitive. În loc să te gândeşti că ceva rău s-ar putea întâmpla, gândeşte-te că ceva bun se poate întâmpla. De exemplu, dacă îţi este teamă să vorbeşti în public şi te temi că o să te faci de râs în faţa a mai mulţi oameni, gândeşte-te la partea pozitivă, aceea că vei avea succes.

Sursa foto: self.com