Exfoliere şi hidratare

Pentru ca rujul să capete aderenţă, e important să ai buzele cât mai sănătoase. Obişnuieşte-te să le exfoliezi săptămânal cu miere şi zahăr brun, un mix care te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte şi pielea crăpată. Pentru ca buzele să rămână moi, aplică un balsam de buze sau o cremă făcută în casă din ulei de măsline şi unt de shea. După câteva săptâmâni la rând, vei observa că rujul va persista fără prea mari eforturi.

Foloseşte creion de buze

Cine a spus că un creion de buze trebuie folosit numai pentru contur? Datorită texturii sale cremoase, pe bază de ceară, produsul poate fi aplicat pe întreaga suprafaţă a buzelor, chiar înainte de a te da cu rujul tău preferat. Nu numai că rujul va rezista mai mult timp, dar creionul te va ajuta să obţii şi un efect de volum.

Aplică fond de ten înainte

Fondul de ten acţionează exact ca un primer pentru buze, asta pentru că ajută la netezirea rujului. Astfel, dacă aplici înainte de ruj sau gloss o picătură din fondul de ten vei observa că buzele vor deveni mai cremoase şi, totodată, mai netede. În plus, fondul de ten te poate ajuta să ai o culoare mai deschisă pe buze, dacă rujul pe care l-ai achiziţionat ţi se pare prea închis. Acesta este un truc pe care îl folosesc majoritatea make-up artiştilor. La fel de bine poţi încerca şi pudra, însă trebuie să ai grijă ca aceasta să nu îţi usuce prea tare buzele.

Ruj în mai multe straturi

Un machiaj ca la carte nu poate fi complet dacă nu are şi un ruj pe măsură. Dacă îţi doreşti ca acesta să reziste cât mai mult pe buze, încearcă următorul truc: aplică un strat de ruj, apoi ia o şerveţel şi şterge surplusul şi continuă să aplici de două, trei ori, până culoarea se intensifică. Vei observa că buzele nu se vor mai lipi între ele, iar rujul nu se va mai lua atât de repede, nici măcar pe dinţi.

Sursă foto: www.crossdresserheaven.com