Hidratează-ţi pielea
O piele hidratată va fi mai puţin expusă riscurilor de a se infecta sau de a suferi arsuri. Asigură-te că bei cât mai multă apă înainte de călătorie, dar şi în perioada ei. Apa de nucă de cocos este bogată în vitamine şi minerale esenţiale, fiind excelentă pentru organism şi piele. Deşi ai fi tentată în vacanţă să bei cât mai multe cocktailuri, cafea şi alcool, încearcă să renunţi la ele pentru a împiedica deshidratarea.

Mănâncă gustări sănătoase

Fiind în grabă sau petrecând multe ore pe drum, cu siguranţă nu vei avea parte de mâncăruri sănătoase şi copioase. Deşi ai fi tentată din nou să alegi la întâmplare orice snack care îţi face cu ochiul, bazează-te pe fructe, nuci şi seminţe, alimente cu care sigur nu dai greş în privinţa sănătăţii. În acest fel, vei reuşi să îţi conservi energia, fără a resimţi oboseala, iar digestia ta nu va avea de suferit.

Odihna este esenţială

Fie că zbori cu avionul sau alegi căile terestre pentru excursie, ar fi indicat să te odihneşti suficient înaintea drumului. De asemenea, este foarte important să nu te oboseşti nici în timpul călătoriei cu telefonul sau jocurile video, ci să încerci să stai cât mai departe de toate deviceurile electronice. Cel mai bun mod de a-ţi petrece timpul mort, cum s-ar spune, este să te relaxezi şi să te gândeşti la ceva frumos. Asigură-te că eşti îmbrăcată lejer şi porţi încălţăminte comodă, pentru ca drumul tău cu mijlocul de transport să fie o experienţă plăcută.

Aşa scapi de ochii obosiţi

Ochii tind să arate obosiţi şi roşii după o călătorie de lungă durată, aşa că e nevoie să fii pregătită. Asigură-te că ţi-ai luat în bagaj picăturile de ochi, care redau luminozitatea acestora.

Sursă foto: www.pixabay.com.