Cum se prepară:

1. Morcovul şi conopida se fierb în apă cu sare (sau la aburi) şi se scurg de apă. Morcovul se taie cubuleţe ­mici,iar conopida se sfărâmă. Separat,se fierbe orezul în apă cu sare,se scurge,se clăteşte cu apă rece,se scurge din nou,apoi se pune într-o salatieră. Trei sferturi din el se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt şi cu morcovul tăiat cubuleţe (se păstrează puţin pentru decor),iar restul se amestecă cu un praf de şofran şi conopida.

2. Se bat împreună uleiul,zeama de lămâie,sare şi piper,după gust,şi se asezonează ambele salate cu sosul obţinut.

3. Într-un castron uns cu puţin ulei,se aşază un strat de orez cu morcov,unul subţire cu şofran (se presează bine) şi se continuă până se termină ingredientele. Se răstoarnă cu grijă pe un platou,pentru a păstra forma castronului,se decorează cu frunze de andive tăiate şuviţe şi cu morcov tăiat cubuleţe.