Ingrediente pentru turte cu nucă

Pentru turte:

  • 700 gr făină
  • 1/2 linguriţă sare fină
  • apă călduţă, 300 ml

Pentru sirop: 

  • 250 gr zahăr
  • 500 ml apă
  • 20 ml esenţă rom sau vanilie

Pentru umplutura de nucă:

  • 500 gr nuca măcinată
  • 200 gr zahăr
  • coajă de lămâie
  • esenţă de vanilie

Citeşte şi: Cum faci cea mai bună tobă de porc! Ingredientul secret ce-i dă un plus de savoare

Mod de preparare turte cu nucă

Turtele se prepară din făină, apă şi sare. Se face un aluat după care se întinde o foaie foarte subţire cu sucitorul, se taie în forme rotunde şi se coc pe plită, de la sobă foarte puţin, astfel încât să fie foarte bine uscate, notează kudika.ro. Se adaugă 500g nuci prăjite foarte puţîn, se dau prin maşină şi se amestecă cu 200g zahăr.

Separat se face un sirop de zahăr 250g şi 1/2 l apă, în care se toarnă, după preferinţă, esenţă de rom sau câteva petale de trandafiri. Se trece prima foaie prin siropul fierbinte, se lasă să se înmoaie, apoi se aşează într-un bol puţin mai larg decât foile, se acoperă cu un strat din nuca amestecată cu zahăr şi tot aşa, până la ultima foaie.

Citeşte şi: Cum faci cel mai simplu desert, cu doar 2 ingrediente: Dulceaţă de lapte

Turtele astfel pregătite pot stă mai multe zile. Nu trebuie să fie prea uscate, nici prea umede, iar când le sevim se mai poate adaugă puţin sirop .

Poftă bună!