Iată cum pregăteşti cele mai bune turte umplute cu brânză. Îi vei cuceri 

Ingrediente pentru aluat

- 200 ml apă

- 25 g drojdie proaspătă

- ½ linguriţă zahăr

- un praf de sare

- 50 ml ulei

- 400 g făina

Ingrediente pentru umplutură:

- 200 g branză sărată

- 2-3 linguri smântână

- pătrunjel verde sau mărar

Pentru umplutură puteţi folosi orice vă place: ciuperci, caşcaval, muşchiuleţ. 


Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu zahărul, se adaugă apa călduţă, sarea, uleiul şi făină. Aluatul se frământă bine, până când nu se mai lipeşte de mâini. Se lasă 15-20 minute să crească. Se întind apoi foi rotunde, subţiri şi aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aşează câte o lingură cu umplutură şi se adună marginile aluatului în mijloc, presand bine să nu se desfacă în timpul gătirii.

Turtele se coc într-o tigaie încinsă. Se pot prăji şi în ulei încins. Se servesc calde sau reci, cu smântâna deasupra.  


Sursă: gustos.ro