Senzaţia de foame este percepută ca fiind mai mare atunci când organismul este supus stresului, astfel că poţi încerca să înlocuieşti dulciurile cu alte alimente delicioase. Şi biscuiţii sunt pe lista produselor pe care le poţi consuma fără probleme în orice moment al zilei, atâta vreme cât ei sunt din ovăz.

Acestea sunt alimentele recomandate de medici, pentru a reduce stresul, potrivit taifasuri.ro.

Mango uscat

De ce să nu consumaţi, în loc de biscuiţi nocivi ronţăiţi fără noimă, pentru liniştire şi calmare, felii de mango uscat? Gustul este mult mai bun, zahărul din fruct se eliberează în timp mai îndelungat în varianta uscată, asigurând energie o perioadă mai lungă, fibrele controlează nivelul glucozei din sânge, iar mestecatul acestor „fulgi” de fructe atenuează tensiunea nervoasă, notează „Daily Mail”. Aceleaşi avantaje sunt şi în dreptul fructului avocado, care a ajuns să fie folosit în loc de unt în prăjituri, într-atât este de bogat nutriţional şi de gustos. Doar o jumătate din acest superaliment asigură tot ce este necesar pentru o funcţionare optimă a creierului, care, susţinut în mod sănătos, cu grăsimile potrivite, va şti să se descurce singur cu stresul.

Citeşte şi: Dieta cu piersici - Slăbeşti cinci kilograme, în cinci zile, fără să te înfometezi

Frittata

Când vine vorba despre proteine pe care să le asimilăm rapid, dându-i creierului forţa de care are nevoie, nimic nu se compară cu ouăle. Campioane ale nutriţiei, albuşurile şi gălbenuşurile combinate cu legume (spanac, ceapă, ardei gras etc.) şi condimentate cu turmeric sau cu ierburi aromatice înseamnă pe scurt o frittata în faţa căreia nu poate sta, din perspectiva adevăratei hrăniri a organismului, niciun meniu fast-food. Aşadar, dacă aveţi posibilitatea să consumaţi o frittata la prânz, după o şedinţă tensionată, veţi avea surpriza să constataţi la întoarcere că stresul, chiar dacă nu a dispărut, este mult mai uşor de gestionat. Şi în plus, v-aţi încărcat de vitamine, minerale şi antioxidanţi, dar nu şi de calorii.

Cartof copt

Nu este nevoie să aveţi un loc special la birou pentru a coace un cartof-doi. Cei albi şi cei dulci se menţin foarte bine câteva ore într-un recipient bine închis. Dacă după coacere aţi turnat peste cartoful fierbinte puţin ulei de măsline, acesta îl va absorbi, făcându-l delicios fix la ora prânzului. Amestecaţi-l cu puţină brânză şi consumaţi-l încercând să vă eliberaţi de stres, conştienţi că glucidele din mijlocul zilei vor micşora poftele care survin la ore nepotrivite, spre seară, şi aduc kilograme în plus.

Citeşte şi: Cum topeşti până la 15 kilograme, în trei săptămâni

Biscuiţii de secară

Biscuiţii de secară sunt o binecuvântare pentru stomacul afectat de starea nervoasă, sunt inofensivi pentru greutate şi pot fi consumaţi de cei care nu tolerează foarte bine făina albă.