Uleiul de nucă de cocoseste un ulei vegetal care se extrage din miezul de nucă de cocos şi are proprietăţi antioxidante,antiinflamatoare,antibacteriane,antimicrobiene,antivirale şi antifungice. În plus,90% din el conţine grăsimi saturate. Acest ulei este foarte apreciat în industria cosmetică pentru textura,fineţea şi parfumul său. Pentru că este nutritiv şi hidratant,poate fi aplicat pe piele şi pe păr.

Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit ca:

Cremă de mâini

Duşmanul pielii,în special al mâinilor,este frigul. Dar atunci când aplici zilnic pe mâini ulei de nucă de cocos,nu trebuie să-ţi mai faci griji. Pielea va deveni catifelată,hidratată şi nu se va mai usca.

Citeşte şi:Cum stimulezi colagenul în mod natural

Cremă de noapte

Aplică ulei de nucă de cocos direct pe piele şi masează prin mişcări circulare. Prin folosirea uleiului,ajuţi la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii şi la regenerarea celulelor. Pielea feţei va deveni catifelată,radiantă şi sănătoasă. Repetă tratamentul în fiecare seară înainte de culcare.

Tratament anticelulitic

Celulita este coşmarul fiecărei femei. Toate vrem să scăpăm de ea sau s-o prevenim. Ei bine,specialiştii spun că cea mai bună soluţie împotriva celulitei este uleiul de nucă de cocos. Aplică ulei pe zonele afectate şi masează până intră în piele.

Loţiunea de corp

Această loţiune este ideală pentru persoanele care au pielea uscată şi sensibilă. Uleiul de nucă de cocos o va hrăni şi o va hidrata pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citeşte şi:7 alimente care sunt surse excelente de vitamina D

 Cremă de cuticule

 Remediul natural care ajută la repararea cuticulelor este uleiul de nucă de cocos. Aplică ulei pe cuticule şi lasă-l până intră în piele.

Tratament împotriva venele varicoase

Aplică ulei de nucă de cocos pe zonele afectate şi masează uşor. Repetă tratamentul până când venele varicoase dispar.

Credit foto:www.well-beingsecrets.com