Inul a fost iniţial folosit doar pentru a extrage fire,din care se ţeseau diverse tipuri de pânză. Cunoscut de multă vreme pentru proprietăţile sale medicinale,inul aduce beneficii corpului indiferent cum este consumat,sub formă de seminţe sau de ulei presat la rece.

Cele mai frecvente utilizări

Farmacia naturistă recomandă uleiul extras din aceste seminţe pentru a preveni afecţiunile cardiace. Contribuie la sănătatea pielii,a părului şi unghiilor. De asemenea,poate reduce inflamaţiile din corp şi poţi consuma acest ulei în caz că te lupţi cu infertilitatea,crampele menstrualeşi endometrioza. Numai că trebuie să ceri avizul unui medic fitoterapeut. Acesta va putea personaliza schema de tratament,în funcţie de vârstă,greutate şi celelalte afecţiuni din corp.

Mai mult,uleiul din seminţe de in poate atenua tulburările nervoase şi combate constipaţia.

Info

Poţi procura din farmacii şi magazine naturiste uleiul din seminţe de in sub formă de capsule,ulei,capsule gelatinoase.

Cum acţionează în scop terapeutic

Seminţele sunt o sursă importantă de acizi graşi,pe care organismul nu le poate sintetiza de unul singur. Un acid gras esenţial,care se găseşte în aceste seminţe este acidul-linolenic,un acid gras Omega-3,despre care s-a descoperit că protejează împotriva bolilor cardiace şi tratează o mulţime de alte afecţiuni.

În plus,acest ulei conţine ligani,nişte substanţe care pot combate cancerul,bacteriile,virusurile şi ciupercile. Seminţele de in conţin până la de 800 de ori numărul de ligani care se găsesc (la aceeaşi cantitate) în cele mai multe alimente.

Seminţele de in conţin fitoestrogeni,care imită estrogenul produs în organismul femeii,aşa că acest ulei aduce beneficii asupra menstruaţiei şi îmblânzeşte simptomele neplăcute ale menopauzei.

Ştiai că...

... o cataplasmă cu ulei din seminţe de in este un tratament eficient pentru furuncule şi răni? Acesta extrage puroiul şi reduce inflamaţia.