Prima zi

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, 30 g de brânză de vaci, o felie de pâine integrală de secară

Prânz: un bol mediu cu salată de legume (ardei, roşii, castraveţi), 150 g de peşte la grătar

Gustare: o banană sau un măr

Cină: un bol mediu cu salată de varză cu hamsii, paste integrale cu ciuperci, usturoi şi cu sos de roşii

A doua zi

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, o felie de pâine prăjită cu un strat subţire de unt de 65% grăsime

Prânz: un cotlet de porc la grătar cu salată, broccoli la cuptor

Gustare: smoothie de casă din 150 ml de lapte de migdale, 3 frunze de mentă şi un mango

Cină: plăcintă de praz, un bol mediu cu salată de legume (ardei, roşii, castraveţi), 30 g de brânză telemea

A treia zi

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, un bol mediu de fulgi de ovăz cu lapte de migdale

Prânz: un bol mediu de orez integral sau basmati cu ciuperci

Gustare: o pară şi un strugure

Cină: o ciorbă de legume, un ou, 30 g de brânză de vaci

A patra zi

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, un bol mediu de fulgi de ovăz cu lapte de migdale

Prânz: 150 g de sfeclă roşie coaptă cu oţet balsamic, 150 g de peşte la grătar, un bol de orez integral cu legume

Gustare: o felie mică de pâine de secară, 30 g de brânză de vaci cu verdeaţă

Cină: o porţie medie de conopidă cu cartofi la cuptor

A cincea zi

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, două clătite cu făină integrală cu puţină miere

Prânz: un bol mediu de salată de ciuperci cu smântână şi usturoi sau un bol de salată de grâu integral cu spanac şi ouă

Gustare: un măr şi un un grapefruit

Cină: salată de linte dreasă cu sos de lămâie şi cu un păstrăv la cuptor, budincă de tapioca cu lapte de cocos

A şasea zi

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, un bol mediu de salată de fructe proaspete sau un bol mediu de fulgi de ovăz cu lapte

Prânz: 150 g peşte gras (somon, macrou) la grătar cu orez basmati, un morcov şi jumătate de ţelină date pe răzătoare

Gustare: o felie mică de pâine integrală prăjită cu un strat subţire de unt, un măr

Cină: o ciorbă de legume, un bol mediu de paste cu spanac

A şaptea zi

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, o clătită din făină integrală cu miere

Prânz: un bol de salată tabouleh cu pătrunjel, tocăniţă de vită cu cartofi

Gustare: trei prune proaspete sau uscate şi rehidratate

Cină: un bol de budincă de orez integral cu scorţişoară.

Teodora Necula, tehnician nutriţionist şi fitoterapeut, Centrul de recuperare medicală AKT Medical, Bucureşti

Crearea unui sistem digestiv sănătos se face prin creşterea aportului de fibre alimentare. În acest sens, recomand seminţe de chia, tărâţe de psyllium (acestea conţin o cantitate mare de fibre, care stimulează mişcările de la nivel intestinal şi uşurează tranzitul), terciul de ovăz (este bogat în fibre solubile şi insolubile). Includerea legumelor şi fructelor proaspete în meniu, cu cât mai multe porţii, care asigură o cantitate optimă de fibre, ce stimulează tranzitul intestinal.“

Sursă imagine: ma-ceinture-abdominale.fr