Michael Esmond, un proprietar de piscine şi spa-uri din Florida, a început încă de anul trecut să plătească utilităţile la 36 de gospodării din oraşul său, Gulf Breeze. Anul acesta, atât urmările uraganului Sally, cât şi cele ale pandemiei de COVID-19 l-au făcut pe bărbat să ajute şi mai multe familii nevoiaşe, scrie CNN.  

Astfel, Michael a donat aproape 8000 de dolari pentru a plăti facturile restante din 114 gospodării. Dacă anul trecut a putut dona 4600 de dolari, acum bărbatul a ajutat şi mai multe familii ce riscau să rămână fără condiţii minime de trai. 

“Asta m-a marcat cu adevărat, faptul că oamenii nu-şi permit să plătească nici măcar o factură de 100 de dolari pentru utilităţile lor”, a explicat Michael. 

Afacerile i-au mers destul de bine în anul pandemiei, dar chiar şi aşa, bărbatului îi este ruşine să le spună oamenilor asta, mai ales că a fost un an atât de greu pentru mulţi dintre ei. 

După ravagiile făcute de uragan, dar şi de pandemie, supraveghetorul facturării din oraş a explicat că locuitorii au la dispoziţie o perioadă prelungită înainte ca utilităţile lor de apă, gaz şi de canalizare să fie debranşate. Cu alte cuvinte, gospodăriile nu vor fi deconectate până nu depăşesc cele 60 de zile peste termenul de scadenţă. Astfel, o parte dintre cecuri le-au fost donate familiilor care au depăşit perioada de 60 de zile, iar restul banilor s-au dus către cei care au depăşit un termen amânat de 30 de zile din cauza infecţiei cu coronavirus. 

“Chiar dacă ţara noastră şi oraşul nostru traversează, în prezent, probabil cei mai dificili ani din vieţile noastre, există încă oameni care sunt generoşi şi care vor să-i ajute pe alţii. Acum este mai important ca niciodată”, a spus Oliver, supraveghetorul facturării din oraş. 

A trecut printr-o experienţă similară 

Michael ştie cum este să i se deconecteze utilităţile, aşa cum i s-a întâmplat şi lui cu mulţi ani în urmă, atunci când i s-au debranşat gazele într-una dintre cele mai geroase ierni, rămânând fără căldură, alături de cele trei fiice. 

“Este probabil unul dintre cele mai mari motive pentru care fac asta, pentru că am fost acolo şi ştiu cum e”, a povestit bărbatul. 

FOTO captură video CNN