Doctorul a vorbit într-o emisiune, la Antena 3, despre cauzele îmbolnăvirilor tot mai dese de cancer şi felul cum boala afectează populaţie de toate vârstele.

„S-a dublat numărul de cancere faţă de perioada de după Revoluţie. Vârsta la care apare această boală a scăzut considerabil. Cancerul era o boală a vârstnicilor, acum e boala tuturor. E foarte clar că nu mai e ca la carte”, spune oncologul.

Citeşte şi: Adevărul despre mâncărurile interzise. Dr. Mencinicopschi: “Se pot mânca şi cinci ouă pe zi!”

Care este cauza? “Genele nu se mai repară. Nu cred că e familie în România care să nu aibă cel puţin un membru bolnav de cancer”

“Explicaţiile sunt multiple. Ritmul de viaţă în care trăim, alimentaţia, poluarea, forma de stres, toate vin pe un fond genetic destul de firav şi atunci apar aceste drame. Genele noastre care fac faţă cu brio în general agresiunilor, apropo de celule tumorale care pot să survină, dar organismul are capacitatea de a le intui şi a le distruge, dar când avem atâţia factori exogeni care vin pe acest sistem, genele nu se mai pot repara şi o iau razna. Cred că din cauza aceasta vedem această explozie de cancere. Nu cred că e familie în România care să nu aibă cel puţin un membru bolnav de cancer”, susţine medicul.

Citeşte şi: Ce boli poate ascunde transpiraţia în exces