Odată cu sosirea verii şi cu relaxarea restricţiilor, poate te gândeşti mai mult decât de obicei cum să faci să fii din nou în formă şi să fii prezentabil, atunci când te vei reîntâlni cu cei dragi sau când vei pleca în vacanţă. Un program de fitness te poate ajuta, o coafură nouă poate fi o soluţie, un machiaj deosebit este util, însă la toate acestea trebuie să adaugi un singur obiect, care nu este greu de obţinut - perechea de ochelari de soare. Iată de ce!

Creşte puterea de seducţie

Pe lângă faptul că ne protejează vederea şi ne ţine departe de durerile de cap, specialiştii sunt de părere că perechea de ochelari de soare contează foarte mult atunci când intrăm în contact cu o persoană, contactul vizual fiind un indicator important al conexiunii şi al comunicării: „Menţinerea unui contact vizual puternic este o abilitate importantă de comunicare în culturile occidentale‟, se arată într-un studiu al Universităţii Edith Cowan (Australia). Aceeaşi lucrare subliniază faptul că în momentul în care ne acoperim ochii, nasul sau gura, părem în ochii celorlalţi persoane misterioase, iar potrivit studiului, misterul este mai ademenitor pentru alţii, persoanele din jur fiind mai tentate să cunoască oamenii misterioşi.

Totodată, autoarea Vanessa Brown a scris în cartea numită „Cool Shades: The History and Meaning of Sunglasses‟ că nuanţa întunecată a ochelarilor de soare nu doar că acoperă imperfecţiunile, ci adaugă feţei şi caracteristici frumoase şi naturale, făcându-ne să părem mai…cizelaţi. În plus, ochelarii de soare ascund emoţiile şi îl fac pe purtător să aibă mai multă încredere în sine.

De asemenea, nu trebuie să uităm că ochelarii de soare sunt accesorii la modă, care conferă simetrie feţei. Pe parcursul unui studiu, publicat în „The Royal Society‟, oamenilor li s-a dat să analizeze câteva fotografii şi să remarce care dintre feţele din poze sunt cele mai echilibrate vizual. Interesant că simetria perfectă a fost găsită la vânătorii africani, care purtau ochelari de soare, iar cu cât faţa din fotografii a fost mai uniformă, cu atât a fost mai atractivă în ochii celorlalţi.

Aşadar, vara aceasta nu refuza să porţi o pereche de ochelari! Pe lângă faptul că îţi protejează vederea, te face să fii atrăgător, misterios şi îţi dă încredere în propriile forţe.

Sursă foto: Shutterstock