O masă cu mâncare de urzici aduce organismului de 200 de ori mai multă vitamina C decât dacă aţi mânca mere. De asemenea,urzicile sunt bogate în substanţe bioactive,precum fier,magneziu,calciu,potasiu şi siliciu,dar conţin şi vitaminele A,pe cele din complexul B,K şi PP.
 

Ce afecţiuni previne

 
O cură de urzici are efecte antianemice,energizante,vitaminizante,mineralizante,hepatoprotectoare,antimicrobiene,gastrosecretoare,antidiareice,antihemoragice,expectorante,emoliente,antitusive,antiastmatice,antiinflamatoare,diuretice
şi de activare a circulaţiei sângelui. Această plantă are şi efect antidiabetic,anticelulitic,antireumatismal şi imunostimulator,iar în aplicaţii externe are efecte astringente,antiseptice,cicatrizante,revulsive şi insecticide.
 

Ce tratează cu succes

 
O serie de boli,precum gastrita hiperacidă,ulcerul,pancreatita,hepatita,litiaza biliară şi ciroza,pot fi tratate cu urzici. De asemenea,indigestia,constipaţia,enterita şi hemoragia digestivă uşoară pot fi tratate cu urzici (se iau patru linguri cu pulbere de frunze uscate pe zi). În plus,această plantă ne scapă şi de paraziţii  intestinali. Pentru a combate anemia şi rahitismul,trebuie să beţi,timp de o lună,câte trei căni de infuzie de urzici pe zi.
 
Află ce beneficii au urzicile pentru sănătate AICI