De asemenea,este cel mai cumpărat aliment din întreaga lume.

În antichitate,usturoiul era folosit pentru a da aromă mâncărurilor,pentru a ţine la distanţă dăunătorii,şi chiar şi demonii. În timp ce acum mult timp era folosit pentru a ţine la distanţă spiritele rele,în realitate,sentimentul de protecţie era oferit de concentraţia de zinc.

Compuşii sulfurici şi zincul prezenţi în usturoi stimulează în mod natural starea de relaxare şi ajută la adormireamai repede,în timp ce menţine energia din corp pentru a doua zi. De asemenea,usturoiul este bogat în substanţe nutritive şi posedă mai multe proprietăţi medicinale şi are o varietate de beneficii pentru sănătate.

Proprietăţile nutritive  ale usturoiului

Usturoiul are foarte puţine calorii,de aceea poate fi mâncat în fiecare zi. Totodată,stimulează performanţele fizice şi psihice,conţine carbohidraţi,complexul de vitamine  B,şi minerale esenţiale precum sodiu,potasiu şi magneziu,dar are şi o concentraţie mare de compuşi sulfuri ca alicină.

De ce să pui usturoi sub pernă:

Aceasta este o terapie simplă care implică punerea unui căţel de usturoisub pernă în fiecare noapte,şi este cea care te ajută să adormi mai repede,recomandată mai mult persoanelor care au probleme cu somnul.

Compuşii sulfurici din usturoi,împreună cu aroma,au un efect calmant care stimulează hormonii somnului. Chiar dacă la început te va deranja mirosul,după câteva zile te vei obişnui. Usturoiul este cel mai bun remediu pentru persoanele care suferă de insomnie,plus că te încarcă cu energie pentru a doua zi.

Cel mai bun remediu natural pentru un somn mai bun:

Pe lângă pusul de usturoi sub pernă,un alt mod prin care îl poţi folosi este prin prepararea unei băuturinaturale cu proprietăţi relaxante.

Ai nevoie de:

-1 pahar cu lapte

-1 căţel de usturoi feliat

-1 lingură de miere

 Mod  de preparare:  

Pune într-o oală mică la fiert laptele,peste care adaugi feliile de usturoi. Le laşi să fiarbă 3 minute,după care iei oala de pe foc şi o laşi să se răcească. Adaugi mierea şi îl bei. Pentru cele mai bune rezultate trebuie băut cu 30 de minute înainte de a te băga în pat.

Usturoiul este unul dintre cei mai buni când vine vorba de tratarea problemelor legate de somn,plus că este cel mai bun aliat pentru sănătate.