Află că problemele legate de fertilitate i-au făcut să sufere şi pe cei bogaţi şi faimoşi despre care te aştepţi să rezolve orice cu banii lor.

Celine Dion

Cunoscuta artistă avea 33 de ani când a fost supusă unei proceduri de fertilizare in vitro. Ea şi fostul soţ, René Angélil nu puteau avea copii din cauza unor probleme de fertilitate legate de cantitatea de spermatozoizi ale partenerului vedetei. După o singură încercare, Celine a născut pe fiul lor, René-Charles, în anul 2001. N-a mai fost la fel de norocoasă când a recurs la aceeaşi procedură pentru a avea un al doilea copil. A suferit o pierdere de sarcină după nu mai puţin de 6 fertilizări neizbutite. Nu s-a dat bătută şi a reuşit să se bucure de doi băieţei gemeni, Eddy şi Nelson, pe care i-a avut în anul 2010.

Michelle Obama

În cartea pe care a publicat-o recent cu titlul „Povestea mea‟, Michelle Obama, soţia fostului preşedinte SUA, a explicat că a avut probleme legate de fertilitate atunci când a încercat să rămână însărcinată prima oară. „Am simţit totul ca pe un eşec, pentru că n-am ştiut că pierderile de sarcină pot fi atât de frecvente. Nu se vorbeşte despre ele‟, a declarat Michelle Obama într-un interviu. „Ne ducem durerea singure, crezând că suntem neputincioase. Cred că este cel mai rău lucru pe care ni-l face noi femeile, să nu împărtăşim adevărul despre corpurile noastre şi despre modul în care funcţionează acestea‟, a adăugat ea. Fosta primă doamnă a reuşit să aducă pe lume două fetiţe, pe Malia şi Sasha, în anii 1998, respectiv 2001.

Nicole Kidman

La vârsta de 41 de ani, Nicole şi soţul ei, Keith Urban, au avut o fiică, pe Sunday Rose, după ce actriţa adoptase 2 copii în timpul căsătoriei cu Tom Cruise. Nicole Kidman a explicat într-un interviu că s-a luptat să mai aibă un copil, suferind o pierdere de sarcină şi o sarcină extrauterină. „Oricine şi-a dorit un copil în plus sau măcar unul şi nu a reuşit cunoaşte dezamăgirea şi durerea pe care le simţi‟, a spus ea. În anul 2010, vedeta a devenit mamă pentru a doua oară după ce a primit ajutorul unei mame surogat. Fiica ei, Faith Margaret, împlineşte anul acesta 10 ani.

Sarah Jessica Parker

Vedeta din serialul „Sex and the City” a avut un băieţel la vârsta de 37 de ani, dar când a încercat să rămână din nou însărcinată, a întâmpinat probleme. „Am tot încercat şi purşi simplu cred că n-a fost să fie”, a mărturisit ea pentru revista „Vogue”. Împreună cu partenerul ei a ales o mamă surogat şi acum mai au două fete, pe Marion şi pe Tabitha, alături de care se simt foarte norocoşi.

Mariah Carey

Vedeta a recurs şi ea la o fertilizare in vitro după ce a întâmpinat probleme în a rămâne însărcinată cu partenerul ei Nick Cannon. În paralel, a încercat şi acupunctura. „Cel mai important lucru pe care l-am făcut a fost să merg pe progesteron în fiecare lună, apoi am rămas însărcinată şi a trebuit să mai rămân pe progesteron încă 10 săptămâni‟, a povestit Mariah într-un interviu. În anul 2011, i-a născut pe gemenii Moroccan şi Monroe.

@shutterstock, instagram