Tiziano Ferro este un invitat „permanent” al ediţiei 2020. Mai exact, el va încânta publicul în toate cele cinci seri ale festivalului, cu „piese care au intrat în viaţa mea direct de la uşile Teatrului Ariston”, după cum a declarat artistul. Printre apariţiilesale, Tiziano Ferro confirmă că va fi şi un recital în duet cu Massimo Ranieri.

Prima seară a festivalului o are ca invitată pe Emma Marrone. Câştigătoare a Festivalului Sanremo 2012 cu piesa „Non è inferno” şi gazdă în ediţia din 2015 alături de Carlo Conti, Emma revine pe scena Teatrului Ariston pentru prima dată ca oaspete. Ea va interpreta o melodie de pe cel mai recent album al său, „Fortuna”, precum şi câteva dintre cele mai mari hituri ale sale.

Zucchero, unul dintre cei mai iubiţi şi mai apreciaţi cântăreţi italieni contemporani, este invitatul special al serii de 5 februarie în ediţia cu numărul 70 a Festivalului Sanremo.

Aceeaşi seară îl aduce pe scena festivalului pe Gigi D'Alessio, la 20 de ani de la prima sa participare în concursul care l-a consacrat cu piesa „Non dirgli mai”. De altfel, aceasta este şi melodia pe care artistul o va interpreta, într-o nouă versiune simfonică, acompaniat de orchestra Sanremo, dirijată de maestrul Adriano Pennino.

O altă mare voce, cea a Giannei Nannini, se va auzi pe scena festivalului vineri, 7 februarie. Artista va interpreta o melodie de pe cel mai recent album al ei, încă în pregătire, „La differenza”, dar şi hituri din trecut. În aceeaşi seară, ne întâlnim cu rapperul Ghali, aflat în prezent pe prima poziţie în topurile italiene cu cel mai recent single al său, „Boogieman”, de pe ultimul său disc, intitulat „DNA”.

Biagio Antonacci este invitatul serii finale a celei de-a 70-a ediţii a Festivalului Sanremo. Producător, muzician, autor şi interpret, Biagio este cunoscut şi pentru colaborări cu artişti precum Eros Ramazzotti sau Laura Pausini. Programul său va include piese care i-au adus faima, precum şi „Ti saprò aspettare”, cel mai recent single de pe noul său album (al cincisprezecelea), intitulat „Chiaramente visibili dallo spazio”.