Veneris lansează campania de educaţie sexuală #TabooFighter

1 82236 original jpg jpeg

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), United Nations Populations Fund (UNFPA) şi multe alte organizaţii internaţionale şi naţionale publică anual studii şi rapoarte îngrijorătoare referitoare la consecinţele lipsei educaţiei privind sănătatea sexuală.

Sunt peste 357 milioane de infecţii cu transmitere sexuală (ITS) declarate anual la nivel global (Chlamydia, Sifilis, Gonoree şi Trichomonas), iar România se plasează în primele 10 locuri în Europa privind incidenţa acestor infecţii. Totodată, rapoartele ECDC ne plasează pe locul al doilea în topul statelor europene cu cea mai ridicată rată a cazurilor raportate de sifilis.

Aceste rapoarte sunt realizate pe baza cazurilor raportate, dar, aşa cum OMS avertizează, majoritatea infecţiilor cu transmitere sexuală nu sunt simptomatice şi sunt depistate, de multe ori, după ce au determinat consecinţe grave, precum naşterile premature, transmiterea infecţiei la nou-născut sau infertilitatea.

În România, cumpărarea unui prezervativ este percepută ca fiind ruşinoasă, testarea pentru depistarea infecţiilor este privită cu suspiciune, iar educaţia sexuală în şcoli sau acasă este considerată un subiect tabu. Toate aceste reţineri cu privire la viaţa sexuală se reflectă în incidenţa crescută a infecţiilor cu transmitere sexuală, a infecţiilor cu HIV şi în numărul alarmant de naşteri şi avorturi în rândul adolescentelor, în unele cazuri având vârste mai mici de 15 ani.

Despre #TabooFighter

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consilierea şi, mai ales, schimbarea atitudinii faţă de educaţia sexuală sunt principalele modalităţi de prevenţie împotriva ITS (inclusiv HIV) şi a sarcinilor nedorite.

Consilierea poate îmbunătăţi capacitatea oamenilor de a recunoaşte simptomele ITS şi de a creşte probabilitatea ca aceştia să caute îngrijire de specialitate şi să îşi încurajeze partenerul sexual să facă acelaşi lucru. Din cauza prejudecăţilor cu privire la sex, a ruşinii de a aborda acest subiect şi a stigamtizării ITS se remarcă o lipsă a nivelului de conştientizare publică şi a măsurilor privind educaţia sexuală cuprinzătoare, adaptată nevoilor adolescenţilor.

Având ca punct de reper aceste premise, Veneris lansează campania #TabooFighter, care are ca obiectiv conştientizarea importanţei educaţiei sexuale, ca măsură indispensabilă sănătăţii sexuale.

#TabooFighter este un manifest al sincerităţii, un demers prin care Veneris îndeamnă la o schimbare de atitudine, la conştientizarea riscurilor la care ne expunem atunci când alegem să nu vorbim despre subiectul tabu al sexualităţii.

Pentru că atunci când nimeni nu vorbeşte, Veneris răspunde la întrebări usturătoare.

Cum ajută Veneris?

În ţările dezvoltate, testele rapide de diagnosticare a ITS sunt utilizate pe scară largă pentru îmbunătăţirea ratei de detecţie, mai ales a infecţiilor asimptomatice, şi prescrierea rapidă a tratamentului. În România, Veneris vine în ajutor cu unica gamă de teste rapide pentru depistarea infecţiilor genitale. Cu o precizie similară testelor de laborator, testele pot fi efectuate acasă, în intimitate şi oferă diagnosticul în câteva minute. Testele Veneris pot depista atât afecţiuni precum infecţia urinară, candidoza, vaginita bacteriană, cât şi infecţii cu transmitere sexuală care, netratate la timp, pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii, precum trichomonas, chlamydia şi sifilis.



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg