Nu s-au păstrat fotografii cu Vera Renczi, supranumită Văduva Neagră, dar se spune că era de o frumuseţe aparte, detaliu care i-a făcut pe mulţi bărbaţi să îşi piardă mintea (şi viaţa!) pentru ea. Vera a fost fiica unui burghez maghiar şi a unei mici nobile din Transilvania.

Încă din adolescenţă, Renczi era atrasă de bărbaţi mai în vârstă decât ea. S-a căsătorit de tânără, având un băiat din primul mariaj. Bănuindu-şi soţul de infidelitate, l-a otrăvit cu arsenic, pe care i l-a pus în vin. Pentru a motiva lipsa bărbatului, ea le-a spus rudelor că a părăsit-o. S-a recăsătorit, suspectându-şi din nou soţul că a călcat strâmb. După doar câteva luni, bărbatul a dispărut misterios, Vera spunându-le apropiaţilor că, din nou, a fost abandonată.

Ar fi avut peste 30 de amanţi

Renczi nu s-a mai recăsătorit niciodată, însă a avut numeroase aventuri cu bărbaţi căsătoriţi sau nu. Aceştia, la fel ca şi cei dinaintea lor care trecuseră prin patul Verei, au dispărut în circumstanţe neclare. De fiecare dată, femeia motiva fie că a fost părăsită, fie că s-a despărţit de ei din cauza infidelităţilor acestora.

Vera a fost prinsă după ce o femeie şi-a urmărit soţul la domiciliul ucigaşei. După ce a văzut că bărbatul nu mai vine acasă, ea a anunţat poliţia. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au descoperit la subsolul conacului asasinei peste 30 de sicrie cu cadavre de bărbaţi, aflaţi în stadii diferite de putrefacţie. Pentru uciderea lor, Văduva Neagră a folosit arsenic şi stricnină, „servite” în vin.

Printre victimele Verei s-a aflat şi fiul său, care a fost, de asemenea, otrăvit după ce a aflat de faptele mamei lui.

Vera a dat o explicaţie halucinantă pentru crimele sale: voia să fie ultima femeie din viaţa bărbaţilor.

Văduva Neagră a fost condamnată la închisoare pe viaţă şi a murit în temniţă, din cauza unei hemoragii cerebrale, înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Se pare că în ultima parte a vieţii îşi pierduse minţile şi se adresa cu voce tare bărbaţilor pe care i-a ucis.

Foto-simbol: Shutterstock