Potrivit reprezentatului Guvernului României, alocaţiile dublate vor sosi începând cu data de 1 mai 2019.Deşi acestea ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 martie, birocraţia a făcut ca alocaţiile să întârzie.

”Plata nu se face ca la pensii, ci ca la salarii, luna viitoare pentru luna trecută. Se va pune în plată noul cuantum al alocaţiilor începând cu data de 1 aprilie, deci ele vor fi ridicate în luna mai”, a declarat ministrul Muncii Marius Budăi.

Citeşte şi: Horoscopul runelor 25-31 martie. Vărsătorii dau lovitura!

Legea bugetului de stat pentru anul 2019 a intrat in vigoare, astfel că sumele pe care le vor primi copiii sunt: 300 de lei pentru cei cu vârsta de până în doi ani, 150 de lei pentru cei de până în 18 ani, 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până în 18 ani.

Legea spune că majorarea alocaţiilor se aplică "începând cu drepturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019". Astfel că, copiii şi tinerii din România vor primi alocaţii majorate începând cu luna aprilie a acestui an. 

Cum primeşti alocaţia copilului pe card

Părinţii care nu vor să apeleze la serviciile Poştei Române pot primi alocaţiile pe card. Cei interesaţi de procedură trebuie să ştie că practica este următoarea: mai întâi se deschide un cont la o anumită bancă, în funcţie de preferinţe, respectiv dobânzi, comisioane mai mici.

Citeşte şi: Alertă alimentară! Biscuiţi şi fruncte confiate, retrase din marile supermarketuri

Pentru cei care au const deschis şi card, trebuie să solicite băncii în cauză un extras de cont, care va conţine IBAN-ul contului curent. Cu acest document se merge la Direcţia Muncii şi Asistenţă Socială, unde se va completa o cerere.

Ambii părinţi trebuie să fie de acord ca alocaţia să se vireze în contul unuia dintre ei, motiv pentru care este necesară prezenţa amândurora, dar şi o cerere scrisă prin care să dă acest consimţământ. Banii se vor vira pe card luna viitoare acestui demers.  

Sursă: a1.ro