Este simplu să-ţi faci la tine acasă o mască energizantă. Ingredientele sunt la îndemâna oricui,iar rezultatul rivalizează cu cel obţinut în saloanele Spa.

Pentru a crea o mască energizantă,cu proprietăţi de curăţare şi hidratare a tenului ai nevoie de:

  • 2 linguriţe de iaurt gras
  • 10 ml de lapte
  • 1 linguriţă de miere de albine
  • 5 picături de lămâie
  • 1 linguriţă de ulei de măsline

Înainte să aplici masca,este necesar să ai tenul curăţat. Poţi folosi produse din comerţ sau poţi să-ţi faci propria mască de curăţare. Ai nevoie de puţin ulei amestecat cu zahăr brun. Foloseşte acest scrub pentru a îndepărta stratul de celule moarte de pe suprafaţa pielii. Opţional poţi adăuga 3 comprimate de aspirină (pisate). Aspirina va acţiona în profunzime,îndepărtând orice urmă de praf. La sfârşit,înlătură masca cu apă călduţă.

Amestecă bine ingredientele pentru masca energizantă. Dacă-ţi doreşti să o transformi într-una exfoliantă,adaugă un sfert de pliculeţ de gelatină. Aplică amestecul pe întrega suprafaţă a feţei,exceptând zona ochilor şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte faţa cu apă caldă,iar la sfârşit aplică o cremă hidratantă.

Şi iaurtul este recomandat în tratamentul tenului obosit deoarece conţine enzime,cu rol în reglarea PH-ului pielii,în special atunci când este folosit împreună cu sucul de lămâie. Uleiul de măsline şi mierea de albine hidratează tenul,lăsându-l catifelat şi luminos. 

Rezultatul:Un ten strălucitor,fără semne de oboseală