Vârsta de 40 de ani poate fi un punct bun pentru a face bilanţul vieţii, dar şi un moment prielnic pentru noi planuri sau chiar o schimbare majoră. 

Stresul, grijile zilnice şi problemele ne afectează încă din primii ani ai tinereţii, când vrem să obţinem totul, într-un timp scurt. Acesta este şi motivul pentru care se spune că viaţa fericită începe abia după 40 de ani.

La această vârstă se spune că omul are excelente capacităţi fizice şi intelectuale, mai puţine griji şi probleme, dar şi mai puţine emoţii negative. În această perioadă, oamenii sunt preocupaţi de calitatea vieţii şi de împlinirea personală. 


Viaţa amoroasă a femeilor începe după 40 de ani

Femeile la 40 de ani se bucură de cele mai interesante experienţe în dormitor, arată o cercetare realizată pe 2.000 de femei. Aproximativ 80% dintre ele au declarat că sunt pregătite să încerce noi lucruri şi sunt mai mulţumite cu viaţa lor sexală decât la 20 de ani.

Potrivit experţilor, acesta este momentul în care femeile ating cel mai înalt vârf al încrederii lor. Ştiu ce vor în dormitor şi nu se feresc să ceară asta.

Totodată, un sfert dintre ele au recunoscut că au avut o relaţie extraconjugală în această perioadă, notează Daily Mail. 


Un moment bun de a face schimbări în viaţă

Un studiu alt realizat pe 1.000 de femei cu vârste de peste 40 de ani a arătat că peste 30% dintre femei sunt îngrijorate de viaţa lor şi de direcţia pe care au luat-o. Totodată, 26% dintre ele se întreabă adesea cum ar fi arătat viaţa lor dacă ar fi făcut alte alegeri, potrivit huffingtonpost.co.uk.

Pentru multe, unul dintre cele mai mari regrete este legat de carieră. Nemulţumirea la locul de muncă are un impact major asupra vieţii, aşa că nu pierdeţi timpul! 

Schimbările sunt grele, însă nu este niciodată prea târziu să faci ceea ce îţi doreşti. Aşa că da, depinde doar de tine dacă viaţa începe sau nu la 40 de ani! Bucuraţi-vă cât mai mult posibil de toate lucrurile pe care nu le-aţi făcut, de la hobby-uri noi, bucurii, schimbaţi-vă locul de muncă dacă nu vă mai satisface cel pe care îl aveţi, faceţi călătorii unde vă doriţi şi, de ce nu, este posibilă şi o nouă iubire!