Fantomele animalelor sunt spirite unor fiinţe care au murit recent. De obicei, fantomele animalelor sunt pisici sau câini, dar au fost văzute şi alte specii, precum caii sau urşii. Aceste fantomele sunt rar întâlnite spre deosebire de spiritele oamenilor. De obicei, bântuie locurile în care au trăit, nu unde au murit şi, adesea, zăbovesc în zonele în care s-au simţit cel mai confortabil.

Adesea, fantomele animalelor sunt auzite şi mai puţin văzute. Uneori pot interacţiona cu obiecte neînsufleţite, cum ar fi jucăriile lor preferată, lasă amprente. Rareori sunt periculoase. Despre aceste cazuri rare în care au ajuns să ucidă poţi citi în cele ce urmează!

Fantoma ursului care bântuie Turnul Londrei

În Turnul Martin din ansamblul de clădiri care poartă denumirea Turnul Londrei sunt păstrate Bijuteriile Coroanei. Într-o noapte din 1816, un gardian a văzut un urs uriaş şi s-a aruncat asupra lui cu baioneta. La acea vreme, turnul avea propria sa menajerie, care a fost mutată ulterior la Grădina Zoologică din Londra şi în Regent’s Park în 1830. Ar fi putut crede că unul dintre marii urşi ţinuţi în menajerie a scăpat.

Baioneta a trecut prin urs şi a fost înfiptă atât de adânc în lemnul uşii din spate, încât a fost nevoie de doi bărbaţi să o scoată. După ce gardianul l-a atacat, ursul pur şi simplu a dispărut. Paznicul a leşinat şi a murit două zile mai târziu.

Pisica neagră din cabana misterioasă