VIDEO Obiecte nepreţuite din încăperile secrete ale Vaticanului. Detaliile picante ale scrisorilor de dragoste ascunse acolo

1 49155 original jpg jpeg

Vaticanul deţine multe comori, dar cele ascunse în locuri secrete sunt cu adevărat deosebite.

Dacă ai norocul să călătoriţi în Italia, probabil că Vaticanul se află pe lista de obiective turistice obligatorii. Este un oraş-stat în interiorul Romei care serveşte ca sediu oficial al Bisericii Romano-Catolice. A fost fondat în anul 1929, are o mărime de 44 ha şi deţine foarte multe artefacte de nepreţuit, piese de artă şi secrete incredibile.

Puţin peste 800 de persoane trăiesc în Vatican. Totuşi, nu oricine se poate muta acolo. Li se permite să locuiască acolo numai Papei, clericilor şi gardienilor elveţieni. Locuitorii sunt probabil puţinii singuri oameni din lume care ştiu cu adevărat răspunsurile din jurul zvonurilor secrete despre Vatican. Şi ca rezidenţi, ei sunt probabil singurii oameni din lume care au privilegiul de a se putea bucura de obiectele de nepreţuit din camerele secrete ale Vaticanului.

80.000 de manuscrise

Biblioteca Vaticanului este visul oricăruia iubitor de istorie. O parte a colecţiei uimitoare include 80.000 de manuscrise. Unele dintre acestea datează de acum peste 2.000 de ani. Un exemplu al uneia dintre aceste lucrări include o biblie realizată manual. Biblia a fost comandată de ducele de Urbino, Federico da Montefeltro, în 1476 şi conţine pagini de aur.

Monede antice

Fiind propriul său oraş-stat, Vaticanul emite monede proprii. În Bazilica Sfântul Petru există o cameră secretă în care pot pătrunde numai cei cu un cod special. În acel loc deosebit de sigur se află o colecţie de monede antice. Acestea spun poveşti de viaţă care au avut loc pe Pământ cu secole în urmă. Sunt visul oricărui colecţionar de monede, dar foarte puţini oameni le-au putut vedea.

70.000 de piese de artă

Capela Sixtină din oraşul Vatican conţine una dintre cele mai preţioase şi cunoscute opere de artă, pictată cu atenţie şi măiestrie de Michelangelo pe parcursul a 4 ani începând din anul 1508. În cadrul Arhivei Apostolice, o cameră secretă din Vatican, sunt depozitate nu mai puţin decât 70.000 de piese de opere de artă de nepreţuit. La fel ca manuscrisele şi cărţile de valoare, numai Papei îi este permis să le vadă sau să împrumute opere de artă. Noi nu putem decât să ne imaginăm ce fel de opere de artă se află în camerele secrete.

Citeşte şi: De la salariu la fosta iubită: lucruri pe care nu le ştiai despre Papa Francisc

2 milioane de cărţi tipărite

Manuscrisele sunt o completare uimitoare a colecţiei bibliotecii Vaticanului, dar există şi piese moderne. Cărţile tipărite sunt achiziţii recente. Totuşi, nu toţi rezidenţii oraşului Vatican pot avea acces la ele, ca într-o bibliotecă publică. De fapt, există reguli clare conform cărora conţinutul Bibliotecii Vaticanului este disponibil pentru vizionare publică atunci când acestea ajung la cel puţin 75 de ani. Desigur, există o excepţie de la această regulă, deoarece Papa poate primi oricare dintre cărţi. Această bibliotecă foarte specială conţine volume scrise în toate limbile cunoscute omenirii.

Scrisorile de dragoste ale lui Henric al VIII-lea către Anne Boleyn

Când te gândeşti la obiecte de nepreţuit ascunse în camerele secrete ale Vaticanului, este posibil să te referi la articolele menţionate mai sus, însă nu şi la nişte scrisori de dragoste. Cu toate acestea, acolo se găsesc unele dintre cele mai interesante scrisorile de dragoste ale regelui Angliei Henric al VIII-lea adresate celei de-a doua soţii. Sunt păstrate tot într-o cameră secretă din Vatican. În acele epistole, regele a scris despre „marea lui singurătate”, a făcut referire la porţiuni ale corpului ei sub formă de porecle şi s-a semnat desenând o inimă între numele sale în care a notat iniţialele ei, AB.

Pasiunea găsită în acele şaptesprezece scrisori pe care le-a scris în primele zile ale căutării sale grele au evocat suspine de-a lungul secolelor, indiferent de vârstă, sex sau cultură. Iubirea nu are nevoie de definiţie. Magia sa nu are nevoie de explicaţii. Cum toată această pasiune dintre Henric al VIII-lea şi Anne Boleyn a schimbat cursul istoriei britanice şi a plasat-o pe Anne Boleyn, în calitate de regină a Angliei, pe un piedestal pentru a fi executată doar câţiva ani mai târziu, a fost sursa unor controverse de o sută de ani.

Nu se va şti niciodată cum au ajuns aceste scrisori personale în arhivele Vaticanului. Se poate presupune doar că au fost furate de susţinătorii Katherinei de Aragon, regina de care Henric al VIII-lea a căutat să divorţeze, în ciuda jurămintelor lor de căsătorie catolică. Potrivit lui Henry, unirea sa cu Katherine a fost incestuoasă, din cauza căsătoriei anterioare a lui Katherine cu fratele lui Henry, Arthur. Motivele sale pentru divorţ au fost că acest păcat le-a blestemat căsnicia, rezultând în incapacitatea lor de a produce un moştenitor masculin pentru Anglia. Se ştia că Henric făcuse o obsesie pentru Anne Boleyn pe care ţşi-o dorea ca soţie. A fost o obsesie care a condus Anglia departe de strânsoarea Romei, către o reformă religioasă cu Henric al VIII-lea ca Şef Suprem al Bisericii Engleze. Poate că Papa însuşi a citit aceste scrisori lui Anne şi şi-a dat seama cât de obsedat devenise Henry, apoi le-a ascuns în arhive.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg