Vineri este o zi guvernată de Venus, simbolul energiei feminine. Energia ei ni se alătură la finalul săptămânii pentru a onora zilele ce s-au dus şi să ne reamintească ce important este ca în următoarele două zile ale săptămânii, Sâmbătă şi Duminică, să ne odihnim.

Citeşte şi: Cum să te îngraşi rapid, în şapte zile! Ce să mănânci ca să pui câteva kilograme instant

Tradiţii şi superstiţii despre vineri, 13

- Este de rău augur să te căsătoreşti într-o zi de vineri 13.

- Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de vineri 13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.

- Nu purta negru în ziua de vineri 13 sau în scurt timp vei purta doliu.

- Nu te tunde în ziua de vineri 13 sau cineva din familia ta va muri.

- Nu te muta în casă nouă într-o zi de vineri 13 pentru că vei avea ghinion.

- Dacă o femeie îşi serbează ziua într-o zi de vineri 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil.

- Un copil născut într-o zi de vineri 13 va avea ghinion, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua naşterii lui va fi ţinută secret.

Ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, în zile de vineri, 13

Sute de ani, ziua de vineri a fost considerată a fi cea mai ghinionistă din întreaga săptămână. În Marea Britanie, ziua de vineri mai era intitulată şi „ziua spânzuraţilor" deoarece atunci erau executaţi toţi condamnaţii la moarte.

Din punct de vedere biblic, ziua de vineri este şi cea în care Iisus a fost crucificat. Totuşi, se spune că dacă eşti născut în această zi a săptămânii eşti norocos.

Unii sunt practic paralizaţi de frică şi nu au curaj să se dea jos din pat într-o astfel de zi. Scandinavii credeau că numărul 13 este unul cu ghinion, deoarece celor 12 semizei din mitologie li s-a alăturat un al 13-lea, unul demonic, care le-a adus oamenilor numai nenorociri.

Citeşte şi: Cum să te îngraşi rapid, în şapte zile! Ce să mănânci ca să pui câteva kilograme instant

În statele vestice, vineri 13 este considerată "ziua neagră". Şi tot de la reperele religioase s-a născut superstiţia: potopul a început într-o zi de vineri, Dumnezeu a amestecat limbile în turnul lui Babel într-o zi de vineri, iar Adam – spun alţii – a muşcat din fructul interzis într-o zi de vineri, iar sfârşitul lumii – potrivit credinţei mayaşe – se pare că va veni tot într-o zi de vineri.