Dacă doreşti să donezi sânge pentru pacienţii din spitale poţi merge la intrarea principală din Sun Plaza – Esplanada Sud, în perioada 24-26 mai, între orele 9.00 şi 13.00.

Recoltarea de sânge este realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă. La fiecare donare se recoltează 450 ml de sânge, din care se obţin produse sanguine care vor fi folosite pentru salvarea a până la trei vieţi omeneşti.

Este necesar să ai cartea de identitate, să fii odihnit, hidratat şi cu micul dejun consumat (un sandwich cu carne slabă, legume şi fructe – banană, avocado, ananas, preferabil fără lactate). Este important să nu fumezi înainte şi după donare, timp de o oră.

  Condiţii pentru donare:

– să ai între 18 şi 60 de ani

– greutatea cuprinsă între 50 şi 100 kg (femeile), 60 şi 110 kg (bărbaţii)

– să nu fi suferit intervenţii chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 – 6 luni

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 72 de ore înaintea donării

– să nu fi suferit de hepatită – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie,

bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6

dioptrii

– pentru femei: să nu fii însărcinată, în perioada de lăuzie, de alaptare sau în cea menstruală (trebuie sa treacă minim 5 zile de la ultima zi a menstruaţiei).  

Mai multe informaţii despre condiţiile de donare găseşti pe www.pentruviata.com

Înainte de donare vei completa un formular şi apoi vei beneficia de un consult medical rapid (anamneză, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului şi hemoglobinei etc.), în urma căruia medicii vor decide dacă eşti apt pentru donare.