Unii preferă vinul dulce, alţii consumă vin demi-dulce, sec sau demi-sec. Cert este că indiferent de alegere, vinul este o băutură din struguri, care potenţează gustul multor preparate culinare. Această băutură are o istorie bogată, de peste 9000 de ani şi consumată cu măsură, poate fi şi sănătoasă.

Diferenţa dintre vinul alb şi cel roşu

Atât vizual, cât şi gustativ, vinul roşu şi vinul alb sunt diferite. Diferenţa dintre cele două băuturi este dată de pieliţa strugurilor din care sunt făcute şi care conţine compuşi numiţi tanini.
În general, vinul roşu are o concentraţie mare de tanini, iar vinul alb şi cel rose o concentraţie mică. Vinul alb are o aromă clară, fructată şi aromată, în timp ce vinul roşu are o aromă bogată. Totodată, vinul roşu este asociat adesea cu preparatele consistente din carne roşie, pe când un pahar de vin alb este recomandat în asociere cu preparatele uşoare, precum cele din peşte.

Este vinul roşu mai sănătos?