Astăzi, trăim într-o societate în care cu greu ne lăsăm mintea să ia o pauză. Nu putem să aşteptăm în faţa cabinetului medical, fără să intrăm pe reţelele sociale sau să mergem la o plimbare fără să ascultăm un podcast. De fapt, în acest timp, visăm mai mult decât să ne dăm seama.

Potrivit unui studiu realizat de doi cercetători de la Harvard, visăm cu ochii deschişi aproape 50% din zi. Poate părea incredibil, dar gândeşte-te cât de des îţi zboară mintea in timpul întâlnirilor de pe Zoom la mâncare, la copii sau la vacanţă? Acest lucru se numeşte „vis de zi‟. Visele de zi sunt fantezii şi imagini despre trecut, prezent sau viitor. Specialiştii spun că deseori visăm despre viitor. Cât de benefic este acest lucru? Visatul cu ochii deschişi aduce doar beneficii atunci când se face cu moderaţie. Iată câteva dintre ele!

Vei deveni mai creativ

Ai observat vreodată că unele dintre cele mai bune idei ale tale vin când te gândeşti cel mai puţin la ele? Eşti la duş şi dintr-o dată ştii cum să rezolvi cea mai complicată problemă. Visatul cu ochii deschişi poate face conexiuni mai mari decât gânditul de la A la Z. În timpul unui studiu realizat de UC Santa Barbara, cercetătorii le-au cerut participanţilor să ia pauze dese, să fie relaxaţi şi să viseze cu ochii deschişi la lucruri frumoase în timp ce rezolvau o sarcină creativă. Rezultatul? Au rezolvat problema în proprţie de 41% mai bine decât cei care nu au luat deloc pauza creativă. Deci, dacă ai încercat să lucrezi la o problemă, ar trebui să îţi laşi puţin mintea să plutească şi cu siguranţă vei reuşi să fii mai creativ.

Vei scăpa de anxietate

O modalitate de a scăpa de anxietate poate fi relaxarea minţii. În urma unui studiu realizat în anul 2016 de către Universitatea din Columbia, cercetătorii au descoperit că participanţii au reuşit să scape de stres în momentul în care şi-au lăsat „mintea să zboare‟. De exemplu, gândurile pozitive îţi pot trata momentele de anxietate, meditaţia fiind foarte importantă în a cest caz.

Vei fi mai productiv